Nema dovoljno dozvola za izgradnju, stanovi relativno skupi

Nema dovoljno dozvola za izgradnju u Beogradu, pa na tržištu nema mnogo stanova, što utiče na njihovu cenu, pa su oni relatino skupi, ocenio je generalni direktor Agencije za promet nekretnina "Kolijers" Jovica Jakovac

Jakovac je na Sajmu nekretnina u Beogradu koji se danas završava, rekao da se mora uspostaviti balans izmedju kvaltieta i cene, što sada nije slučaj. Cena stanova pada, ali neujednačeno, uglavnom na pojedinim lokacijama i kada su u pitanju stari stanovi.

On je konstatovao da se posle perioda zamrlosti, tržište polako budi, čemu su doprineli i subvencionisani krediti, napominjući da postoje neke najave da će oni biti odobravani i naredne godine. S obzirom da se u Beogradu malo gradi, interesovanje za nove stanove ipak je veliko, smatra on.

Jakovac je podsetio da je "Kolijers" od prvog oktobra počeo prodaju stanova u naselju "Metropoliten" , u bilizini hale "Pionir", koje gradi "Montera", i da je od ukupno 80 stanova za mesec dana već prodato 50 odsto.

Ti stanovi će biti završeni u decembru 2010, a mogu da se kupe i uz subvencije. Reč je o stanovima manje kvadrature od 40 do 110 kvadratnih metrara, a najviše ih je od 65 kvadrata, s tim što cena iznosi 1.900 evra po kvadratu bez PDV-a, rekao je Jakovac, koji smatra da bi gradjanima trebalo omogućiti i neke olakšice za kupovinu starih stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar