Nelegalna imovina u Srbiji – 10 milijardi evra

Vrednost nelegalne imovine u Srbiji procenjena je na oko 10 milijardi evra i taj novac je, kako je rekao ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, zarobljen jer ta imovina ne može da se stavi u promet.

Predstavljajući predstavnicima lokalnih samouprava izmene Zakona o planiranju i izgradnji Dulić je rekao da je do sada u Srbiji prijavljeno oko 700.000 nelegalnih objekata, ali da će se tačan broj znati kada se legalizacija završi.

Dulić je dodao da su novim Zakonom uklonjene sve prepreke da se postupak legalizacije završi i istakao da uspeh tog posla zavisi od dobre organizacije i koordinacije između države i lokalnih samouprava.

Izmeštanje stanovništva obaviti u skladu sa zakonom
Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas da izmeštanje stanovništva i groblja u Vreocima treba da bude urađeno u skladu sa zakonom i da ljudi koji će biti preseljeni treba da dobiju adekvatnu nadoknadu.
"Svako ko odugovlači sa tim poslom dovodi u opasnost proizvodnju i napajanje strujom cele Srbije", rekao je Dulić.
``Taj posao ne sme se odlagati i mora se obaviti što je pre moguće, jer ćemo ostati bez struje 2013. godine," dodao je on.
Dulić je naglasio da je Rudarski basen "Kolubara" osnova za sprovođenje tog posla i ocenio da to preduzeće, kad je reč o rešvanju ovog problema, postupa u skladu sa zakonom.
Izjava ministra Dulića usledila je nakon što su predstavnici Mesne zajednice Vreoci istakli u utorak da nisu protiv širenja kopova "Kolubare" i eksproprijacije imovine, ali da traže da taj proces bude sproveden po zakonu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar