Nekretnine na dobrim lokacijama u Novom Sadu se lako raspodaju

Sve manje je atraktivnh lokacija u Novom Sadu za izgradnju stanova, ono što je preostalo u užem i širem jezgu grada su retke i već zauzete parcele, gde predstoje građevinski radovi.

Jedna od zgrada na dobrom mestu je upravo stambeno - poslovni objekat u Stražilovskoj ulici na uglu sa Ulicom Maksima Gorkog u neposrednoj blizini fakulteta koji samim tim što je blizu Univarziteta Novi Sad, ali i centra Novog Sada predstavlja top lokaciju.

Objekat se posebno izdvaja izgledom i prolaznicima skreće pažnju stilskom fasadom sa ornamentima koju krase kovane ograde, pa pogled na novonastalu građevinu kod posmatrača podseća na arhitekturu iz prošlih vremena.

Kombinacija modernog, luksuznog i funkcionalnog kaže direktorica prodaje “Modena gradnja” Dragane Mišić nije kod kupaca ostala nezapažena. Pa je interesovanje kupaca bilo veliko.

Svih 18 stanova iz ovog objekta je prodato, za 1.800 evra preračunatih u dinare, a među kupcima su i oni koji su umesto kredita, stan platili odjednom u kešu, kaže direktorica prodaje “ Modena gradnja” Dragana Mišić.

Kako je dalje rekla, cena kvadrata odgovara kvalitetu zbog gradnje i opreme, roletne na elektro pogon, troslojnog parketa povišenog plafona… i da to nije skupo jer kvadrat novog stana se kreće do 2.000 evra u dinarskoj vrednosti.

Interesovanje za luksuzne stanove postoji kod naših ljudi koji rade u inostranstvu, ali i među stranim državljanima, ističe direktorica i navodi da ne zna da li i druge firme koje se bave stanogradnjom imaju strance za kupce, ali da “Modena” ima i takvih mušterija.

Direktorica prodaje naglašava da se u prometu nekretnina nije ništa promenilo u odnosu na raniji period.

Novina u prometu nekretnina ogleda se samo u cenama novih stanova koji su sada skuplji za deset do 15 odsto u odnosu na raniji period.

Direktor “Bulevar invest” Ivan Žarković kaže da su atraktivne lokacije u Novom Sadu na izdisaju, ali da bi najstariji deo Novog Sada, Podbara, mogao u narednom periodu da bude veliko gradilište i postane atraktivno za promet nekretnina zbog lokacije, blizine užeg centra grada.

Na tom potesu već ima izgrađenih stambeno - poslovnih zgrada ali još uvek dominira porodično stanovanje naspram kolektivnog.

Ali su sada usvojeni urbanistički planovi koji dozvoljavaju izgradnju višespratnica, pa je investitorima i vlasnicima kuća dozovoljeno trgovanje.

Interesovanje za luksuzne stanove postoji kod kupaca pretežno na radu u inostranstvu, koji bi želeli stan bez mnogo komšija, sa jednim ili više parking mesta, s lepim pogledom i prostorom od najmanje stotinu kvadrata, kaže Žarković.

Prema njegovim rečima, u Ulici Vase Stajića prodali su stan od 350 kvadrata, a u zgradu koju upravo završavaju na uglu Železničke i Sremske ulice imaju stanova veće od 150 kvadrata i sve je prodato.

Čuo sam za priče da stranci, obično po neki Rus, kupe stan u Novom Sadu ali uglavnom imamo naše ljudu na radu u inostranstvu pa se na njih i vodi nekretnina, mada postoje primeri da se kao vlasnik stana upisuje bračni drug strani državljanin. Ima i ovdašnjih privatnih preduzeća koji umesto u proizvodnju novac ulažu u nekretnine pa kupuju stanove, naglašava Žarković.

On kaže da se na tržištu nekretnina promenila cena novih stanova, pa se kvadrati u zavisnosti od opreme i kvaliteta građevinskog materijala kreću od 1.000 do 2. 000 evra.

Doduše, kvadrat novog stambenog prostora se može pazariti za 1.000 evra, ali samo na periferiji Novog Sada.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar