Najskuplji gradovi za stanovanje i smeštaj na svetu

Često se mogu videti različite liste o najskupljim gradovima za život ili najluksuznijim prestonicma i tome slično. Naravno na red dođu i gradovi rangirani prema ceni smeštaja i stanova. Ovo su najskuplji gradovi za smeštaj i stanovanje, koje je rangirala firma Savills koja se bavi nekretninama.

Većina gradova je redovna na top 10 listi najskupljih gradova za stanovanje i smeštaj u njima, ali ovaj put se desila promena na tronu. Posle tačno 3 godine, prema brojnim listama, London je smenjen sa trona najskupljih gradova. Prvo mesto kao najskuplji grad za smeštaj i stanovanje je zauzeo Njujork, urbana džungla i predvodnik istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ova promena se desilo velikim udelom zahvaljujući izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. Takozvanim Brexit-om.

Istraživanje je sprovedeno prema proračunima troškova za smeštaj zaposlenih širom sveta. Prema tim procenama, prosečna godišnja cena smeštaja i iznajmljivanja stanova u Njujorku iznosi 114.000 dolara. Ovo je porast od 2 % u odnosu na istraživanje od prošle godine.

Ovo su najskuplji gradovi za stanovanje i smeštaj na svetu:
1.Njujork
2.Hong Kong
3.London
4.Tokio
5.Pariz
6.San Francisko
7.Singapur
8.Dubai
9.Sidnej
10.Los Anđeles

Da li ste imali priliku da živite u nekom od pomenutih gradova?

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar