Na prodaju Sveti Nikola

Prva banka Crne Gore ponovo je raspisala drugi oglas za prodaju dela ostrva Sveti Nikola kod Budve, poznatijeg kao Havaji, po početnoj ceni od 21 milion evra.

Javno nadmetanje, kako piše podgorički "Dan", biće održano 23. maja u prostorijama Prve banke koja u većinskom vlasništvu Aca Đukanovica, ali se ne navodi do kada je oglas otvoren.

Reč je o 37 hiljada kvadrata zemljišta na najljepšem delu ostrva, koji su vlasništvo kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu.

Subotićevi saradnici su, kako se navodi, početkom ove godine, kad je Prva banka raspisala prvi tender za prodaju Havaja, obavestili banku da se Subotić ne protivi prodaji ostrva, jer nije u mogućnosti da otplaćuje kredit.

Zainteresovani za aukciju treba da kao garanciju deponuju 100 hiljada evra na žiro račun Prve banke.

Ostrvo Sveti Nikola ima tri peskovite plaže ukupne dužine 840 metara, a najljepši deo ostrva Subotić je u aprilu 2007. godine kupio od srpskog biznismena Nenada Djordjevića za 24 miliona evra.

Za ostrvo se interesovao i ukrajinski bokser sa nemačkim pasošem Vladimir Kličko, prilikom posete podgoričkom gradonačelniku Miomiru Mugoši, piše podgorički "Dan".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar