Kvadrata nema dovoljno

Prema podacima Privredne komore Srbije, na tržištu nekretnina Srbije trenutno je u ponudi svega 721 novoizgrađeni stan! Ovo su podaci Privredne komore Srbije, koja ih je prikupila od 35 građevinskih firmi.
Goran Rodić, sekretar Odbora za građevinarstvo PKS, kaže da su trenutne zalihe u industriji građevinskog materijala na nivou petomesečne proizvodnje i da su pozitivni efekti mere Vlade Srbije kojom se subvencionišu stambeni krediti izostali.
- Otežana procedura dobijanja građevinskih dozvola u ovom trenutku onemogućava izgradnju oko 2.000 stanova u Beogradu - ističe Rodić.
Dugovanja države prema građevinarskoj industriji Srbije procenjuju se na 600 do 700 miliona evra.
Od države se traži i da reguliše rad stranih građevinskih kompanija, za koje bi se izdavale licence po posebnim kriterijumima, vodeći računa o zaštiti srpskih građevinaca.

PAO IZVOZ
Za osam meseci ove godine ukupna robna razmena industrije građevinskog materijala Srbije bila je nešto veća od 103 miliona dolara. Izvoz je iznosio više od 46 miliona dolara, 58,45 odsto manje nego u istom periodu lane, dok je uvoz bio 57,2 miliona dolara - 19,95 odsto manji nego prošle godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar