Kraljevo nadzidani grad

Gotovo da nema stare zgrade u Kraljevu koja nije nadzidana. Stanari jedne trospratnice u centru, na čijem krovu je sagrađena, takoreći, još jedna zgrada upozoravaju da temelji neće moći još dugo da izdrže.

U Kraljevu gotovo da nema stare zgrade koja nije nadzidana novim spratovima sa stanovima za prodaju. Stanari jedne trospratnice u centru, na čijem krovu je sagrađena takoreći još jedna zgrada, upozoravaju da temelji neće moći još dugo da izdrže. Zemljište se vidno sleže, a nadležni ne reaguju.

Zidovi zgrade Cara Dušana 72 u Kraljevu su ispucali, oluci iskrivljeni, a podovi vidno oronuli.

Stanar sa prvog sprata Časlav Ristić boji se da jače zalupi vrata. Ristić je rekao da vrata nekako i zatvori, ali da prozor uskoro neće moći.

Zgradu na zgradi sagradio je njihov komšija pre osam godina, prema projektu objekat je trebalo da ima samo jedan sprat.

I pored brojnih zahteva inspekcijskim službama, stanari kažu da još niko nije došao da izmeri statiku i utvrdi sadašnje stanje.

Ni obični prolaznik ne može da ne primeti naprsli dimnjak, kroz koji je investitor sproveo sve instalacije.

Načelnik odeljenja za urbanizam Kraljevo Zvonko Kovačević je rekao da je investitor trebalo da odradi još neka jačanja koja nisu urađena.

Po njegovim rečima iz tog razloga investitir nije podnosio zahtev za tehnički pregled, niti pribavio upotrebnu dozvolu.

Nadležnima je nepoznato da su stanovi prodati i da je zgrada odavno usenjena, a da investitor i ne razmišlja o legalizaciji.

Tačan broj nadograđenih stanova u kraljevu niko nije znao da nam kaže, ali u Urbanizmu tvrde da u ovom gradu nikad nije bilo više prokislih zgrada.

Pod izgovorom prokišnjavanja toj služi svakodnevno stižu zahtevi za nova nadzidavanja. Većina investitora se zanesu u izgradnji tako da u potkrovlju niču mali nebezbedni gradovi.

Sem nedavnog požara u nadgradnji čiji je investitor prevideo postojeći objekat većih posledica u takvim objektima, srećom, nije bilo.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar