Konzorcijum Atlas grupe vlasnik centra u Meljinama

Konzorcijum "Atlas grupe" od danas je i formalno vlasnik Vojno-medicinskog kompleksa u Meljinama kod Herceg Novog, saopštila je Atlas Grupa.

Predstavnici vlade i konzorcijuma potpisali su ranije danas saopštenje o zatvaranju transakcije na osnovu ugovora o kupoprodaji, navodi se u saopštenju.

"Uplaćena je celokupna kupoprodajna cena, dostavljene odgovarajuće garancije i izvršen upis svih građevinskih i infrastrukturnih objekata u katastar", prenela je "Atlas Televizja" saopštenje "Atlas grupe".

Dodaje se da je novi vlasnik centra medicinska ustanova "Meljine kompleks" koja će upravljati cjelokupnom imovinom.

Ugovor o kupoprodaji potpisan je u junu 2008. godine kada se Atlas grupa obavezala da će uplatiti 25 miliona evra za državne akcije Vojno-medicinsmog centra.

Ugovorom je predviđeno da novi vlasnik investira u medicinski centar oko 120 miliona evra, a u narednih pet godina dodatnih 100 miliona evra.

Atlas grupa se obavezala da zadrži sve radnike i da njihova prosečna bruto zarada iznosi oko 850 evra.

Projektom je predviđena izgradnja kompleksa sa bolnicom za plastičnu i kardiovaskularnu hirurgiju, dijagnostički i rehabilitacioni centar. Planirana je i izgradnja hotela i kompleksa luksuznih vila apartmanskog tipa.

Konzorcijum čine Atlas CAP Podgorica, Atlasmont banka, Invest banka Montenegro i Specijalna bolnica za interne bolesti Sveti Nikola iz Kraljeva.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar