Kompanija ”Plaza centri“ uložiće 500 mil. $ u izgradnju tržnih centara i hotela u Srbiji

Kompanija „Plaza centri“ je najavila da će u naredne dve godine investirati više od 500 miliona dolara.

Ta kompanija, koja je deo izraelske javne kompanije „Elbit imedžing“, ulagaće u izgradnju tržnih centara i hotela u Srbiji.

Predsednik uprave kompanije Mordekaj Ziser kaže da za realizaciju tih investicija planiraju kupovinu još dve lokacije u Srbiji, pored placa u Kragujevcu, kombinata Sport i bivše zgrade MUP-a u Beogradu, koje već poseduju.

"U izgradnju hotela na mestu bivše zgrade MUP-a u Ulici kneza Miloša na površini od oko 70 hiljada kvadratnih metara ulozićemo oko 100 miliona evra", kazao je on.

Ziser je dodao da bi londonska firma "Čapman Tejlor" za tri meseca trebalo da završi projektovanje hotela, a šest do sedam meseci nakon toga očekuju dozvole beogradskih vlasti za početak izgradnje.

"Zgrada MUP-a, koja je oštećena u bombardovanju 1999. godine biće potpuno srušena i na tom mestu će u roku od 12 do 18 meseci biti izgrađen luksuzni hotel sa pratećim objektima", objasnio je on.

Generalni direktor kompanije „Plaza centri“ Ran Štarkman kazao je da ta firma planira izgradnju tržnih i zabavnih centara, do deset u naredne tri godine, a da pored novih placeva u Beogradu traže i povoljne lokacije u Nišu, Novom Sadu, Subotici i drugim gradovima.

Grupacija se bavi izgradnjom, upavljanjem i prodajom hotela i tržnih centara u centralnoj i istočnoj Evropi, gde je u poslednjih 13 godina izgradila 26 takvih objekata, a nedavno je proširila aktivnosti i na Indiju.

Prvi tržni centar "Dunav" otvorili su u Budimpešti 1996. godine, a u Mađarskoj su do sada investirali 2,5 milijardi evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar