Kako povećati vrednost nekretnine

Upotrebom novih tehnologija uštedite novac za skupe adaptacije

Sa dolaskom krize i na tržište nekretnina Srbije otpočeli su mnogi procesi koje su već upoznala daleko razvijenija tržišta stambenog prostora nego što je to naše. Stari stanovi u gradskom jezgru dostigli su određeni maksimum cene i njihovom prodajom vlasnici su stekli priliku da na perifernim lokacijama kupe stambene jedinice sa više kvadrata. Novi vlasnici su, sa manje sredstava, čak i uz troškove buduće neminovne rekonstrukcije i adaptacije, došli do kvaliteta stanovanja kao da su kupili novogradnju. U tom procesu, primenom novih tehnologija, na planu sprečavanja vlage i prokišnjavanja, zamene prozora proizvedenih po savremenim tehnološkim rešenjima, sa dovoljno ključnog znanja i iskustva, mogu se načiniti prava mala čuda.

­ Poštovanjem energetske efikasnosti, pravila inženjerskih struka svih profila, novi vlasnici, uz puno truda, postižu vrlo dobre rezultate. Naime, čak i oni koji ne misle na prodaju svoje nekretnine mogu podići vrednost starom stanu i za trećinu ­ kaže Zoran Miljanić direktor i izdavač renomiranog časopisa za građevinarstvo i arhitekturu („AG Magazin“). ­Rezultati su još vidljiviji ako je kupljeni stan na višim etažama, gde su spoljne intervencije na fasadama teško sprovodljive bez većih troškova. Posebno na planu zakupa skela koje treba da omoguće spoljni „front“ radova. Primenom savremenih preparata, i u svetu priznatih rešenja,a kod nas takođe prihvaćenih,koji „leče“ vlagu i prokišnjavanje, uz veliku uštedu, dobijamo izuzetne rezultate ­

Nakon dugog vremena eksperimentisanja iz poznatih svetskih labaratorija izašli su u svet proizvodi koji otklanjaju glavne uzroke pojavljivanja buđi i kvarenja naših životnih prostora. To su „Perma vajt“, „Stop kondenz“, „Apsorber vlage“ i „Vaser diht“ koji kombinovano ili sami za sebe otklanjaju sve uzročnike.

Neki od ovih preparata izvlače prekomernu vlagu iz životnog prostora korišćenjem higroskopnih karakteristika kalcijum hlorida.Sa jednim punjenjem može u normalnom režimu rada da sakuplja prekomernu vlagu najmanje dva meseca i sprečava mogućnost pojave buđi i memle. Takav je na primer „apsorber vlage“. „Perma vajt“ omogućuje ujednačavanje svih unutrašnjih površina zidova za novo krečenje. Ako je postojao problem sa ranijim vlaženjima i bez generalne rekonstrukcije zidovaiznutra ne dozvoljava razvijanje mikrospora buđi jer eliminiše čestice skroba i drugih hranljivih materija u klasičnim bojama koje hrane buđ.Isto tako korišćenjem „Vaser diht“ preparata moguće su vrlo efektne i brze intervencije na pukotinama koje su izazvalidugogodišnji atmosferski uticaji . Poliakrilna vlakna koja po adekvatnim instrukcijama proizvođača posle nanošenja izuzetno očvršćuju, i mogu za duži period doneti vrlo zapažene rezultate.

„Stop kondenz“ podiže temperaturu (izvlačeći je iz prostorije) na delovima zidova ili plafona, površinama od betona ili nekog drugog na hladnoću lako provodljivog materijala i otklanja osnovni uzrok pojave kondenzacije. Dakle postoje metode i sredstva koje će nam u omogućiti kvalitetno stanovanje i bez ogromnih ulaganja u generalne rekonstrukcije i potpune zamene povećati cenu stambene jedinice ukoliko to želimo kažu stručnjaci , a nama ostaje samo da im verujemo.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar