Kako do svog kvadrata? U BG skočio čak 60 €

Prosečna cena stana u Srbiji u trećem tromesečju 2017. godine bila je 864,7 evra, što je neznatno više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

To su podaci su Indeksa cena nepokretnosti Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (DOMeh).

Najskuplji kvadrati su u Beogradu prosečna cena u trećem ovogodišnjem kvartalu bila je 1.156,40 evra, što je 58 evra više nego u isto vreme prošle godine.

Najjeftinija cena kvadratnog metra stanova i poslovnog prostora je u regionu južne i istočne Srbije. U trećem tromesečju 2917. bila je u proseku 602,23 evra, sledi Vojvodina sa 610 evra i region Šumadije i zapadne Srbije sa prosečnom cenom od 614,43 evra.

Niže cene nekretnina i niski troškovi zaduživanja u trećem tromesečju 2017. uticali su na rast tražnje stambenih kredita, što uz povećan broj izdatih građevinskih dozvola doprinosi povoljnim izgledima na tržištu stanova, procenjuju u Narodnoj banci Srbije. Merena indeksom (DOMeh), prosečna cena nekretnina u trećem ovogodišnjem tromesečju smanjena je jedan odsto u poređenju sa prethodnim periodom. Cene su smanjene u svim regionima osim u beogradskom.

Najviše su opale cene u regionu Šumadije i zapadne Srbije 7,7 odsto, dok su cene u beogradskom regionu porasle 3,6 procenata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar