Kako da podignete kredit za stan ako stan još niste izabrali?

Rešili ste da se skućite, ali još ne znate kakve su vam mogućnosti na raspolaganju? Pronašli smo super mogućnost za sve koji bi da se udome, ali nemaju gotovinu u rukama.

Stambeni krediti u poslednjih godinu i po vrlo su povoljni. Razlog tome je što su banke rekordno spustile kamate, a cena nekretnina nikad nije bila niža. Potraga za sopstvenim krovom nad glavom može da počne. I to baš ovog proleća.

Uobičajena praksa jeste da prvo izaberete nekretninu, a zatim da podnesete zahtev za kredit. Ali, ponekad se desi da ne dobijete dovoljno novca ili da zbog duge procedure čekate odobrenje kredita, a neko drugi „uskoči“ u taj stan ispred vas. Ali, pretpostavimo da taj poduhvat uopšte ne mora da bude komplikovan ni stresan, posebno jer je kupovina nekretnine životna odluka i treba da vam ostane u lepom sećanju.

Jedna od novijih pogodnosti koje nude pojedine banke, jeste predodobrenje stambenog kredita. To znači da vi unapred znate kojim iznosom raspolažete kada tražite nekretninu, tj koji će vam iznos kredita biti odobren. Kredit možete da dobijete za kupovinu stana, ali i ako želite da renovirate svoj dom ili da završite izgradnju koju ste počeli. Možete ga čak koristiti i za refinansiranje stambenih kredita drugih banaka, što vrlo povoljno može da utiče na vaš novčanik.

Pre nego što uđete u proceduru podizanja kredita, važno je da se prvo dobro informišete o uslovima kreditiranja. Dobro izvagajte da li i u kom iznosu možete redovno da plaćate mesečnu ratu. Zatim se raspitajte o troškovima za obradu zahteva za kredit koji mogu da variraju i do nekoliko stotina evra.

Sve je lakše kada znate da pred sobom imate mogućnost da rešite jedno od najvažnijih životnih pitanja i kada je ta mogućnost sasvim u vašu korist. Sad samo odahnite i izaberite stan po svojoj merii. I po meri ljudi sa kojima ćete sviti toplo gnezdo.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar