Izgradnja jevtinih stanova i za vojsku?

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da intenzivno razgovara sa ministrom za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliverom Dulićem o mogućnosti stambenog zbrivanjavanja pripadnika Vojske Srbije kroz izgradnju takozvanih jevtinih stanova.

"Ti stanovi neće biti samo jevtini već i kvalitetni i mislimo da ćemo i na taj način naći mogućnost da obezbedimo određene pripadnike Vojske Srbije i penzionere i rešimo njihovo stambeno pitanje", rekao je Šutanovac novinarima na Bežanijskoj kosi.

Nakon podele ključeva 27 stanova za pripadnike VS ne Bežanijskoj kosi u Beogradu, u zgradi čija je izgradnja počela pre deset godina, Šutanovac je podsetio da je prošle godine dodelom stanova ili kredita rešeno oko 600 stambenih pitanja pripadnika vojske i najavio da će taj proces biti nastavljen i u 2010. godini.

Šutanovac je podsetio da se u Ministarstvu odbrane već godinu dana priprema nova sistematizacija radnih mesta, po ugledu na najrazvijenije vojske sveta, kako bi se oficirska kadrovska piramida uskladila sa potrebama Vojske Srbije.

On je dodao da će broj državnih službenika sa više od 300 biti smanjen na 114, a da će drastično biti smanjen i broj pukovničkih mesta u Ministarstvu odbrane.

"Moja ideja je da forsiramo oficire iz trupe i da oni koji su najkvalitetniji i imaju najviše iskustva rade u Ministarstvu odbrane", rekao je Šutanovac.

Govoreći o procedurama sa kojima se vojska sreće prilikom nabavki ili izgradnje objekata poput baze "Jug", Šutanovac je rekao da su one isuviše birokratizovane i da usporavaju rad, ali je izrazio zadovoljstvo zbog toga što dve revizije nisu pokazale nikakve nepravilnosti u trošenju onog dela budžeta koji je određen za Ministarstvo odbrane.

Šutanovac je izrazio nadu da će najavljena "giljotina propisa" bar donekle smanjiti taj problem.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar