Izgradnja jeftinih stanova počinje krajem leta

Izgradnja oko 5.000 jeftinih stanova na prostoru beogradske kasarne "Stepa Stepanović" počeće, najverovatnije, krajem avgusta ili početkom septembra, izjavio je sekretar Udruženja za građevinsku industriju u Privrednoj komori Srbije Goran Rodić.

- Mislim da će Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje, koje je u to uključeno od početka, vrlo brzo obaviti svoj deo posla. Ostalo je da druga ministarstva obezbede finansijska sredstva i druge potrebe da bi se taj posao realizovao - rekao je Rodić.

On je kazao da PKS još nema informacije kada će finansijska konstrukcija biti zatvorena, dodajući da građevinarska operativa čeka taj posao.

- Mnogo je veliko interesovanje za taj posao, ne samo kod izvođača radova, nego i kod kupaca zbog cene kvadrata od 1.290 evra u toj zoni - rekao je Rodić.

On je istakao da će država sigurno s takvim merama moći da pospeši građevinsku operativu ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i svuda gde postoji državno zemljište.

- To što će cena stanova biti primerena kupovnoj moći stanovništva nikako ne znači da će biti izgrađeni na uštrb kvaliteta, a na toj lokaciji biće primenjene najnovije tehnologije i materijali koji se trenutno koriste u EU - naglasio je Rodić.

Na prostoru kasarne, prema njegovim rečima, biće pretežno izgrađeni jednosobni, jednoiposobni, dvosobni i možda trosobni stanovi.

- Moderni stambeni kompleks će pored stanova imati i garaže, tržne centre, ambulante, obdaništa i škole - dodao je Rodić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar