Izgradnja bazena, stanova i deponije u Pirotu

Obilazeći radove na izgradnji zatvorenog gradskog bazena u Pirotu, koji se gradi u okviru programa pomoći građevinskoj industriji Srbije, ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić je naveo da su vlada i opština Pirot za izgradnju kompleksa zatvorenih bazena u tom gradu izdvojili više od četiri miliona evra.

Dulić je tom prilikom najavio da će u Pirotu biti relizovana još dva velika projekta - izgradnja stanova koji će se prodavati pod komercijalnim uslovima i socijalnih stanova.

Ministar je zatim posetio i buduću regionalnu sanitarnu deponiju za opštine Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad, na magistralnom putu Pirot - Niš, i održao sastanak sa predsednicima tih opština sa kojima je razgovarao o izgradnji deponije i formiranju preduzeća koja će upravljati njom.

Dulić je izrazio uverenje da će ta regionalna deponija početi da radi što je pre moguće dodajući da će sve četiri opštine na taj način dobiti deponiju i rešiti nagomilane probleme u upravljanju komunalnim otpadom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar