Infostan: 2.909 za reprogram

Beograd - U toku postupka za reprogramiranje dugova korisnika "Infostana" u junu je potpisano 2.909 ugovora o reprogramu, saopštila je Uprava Grada Beograda.

Ukupna vrednost potpisanih ugovora o reprogramu je 388 miliona dinara.

Tim ugovorima, kako je objasnio gradski menadžer Goran Vesić, predviđen je otpis kamate od 47 miliona dinara, a građani koji su dug platili ođednom, dobili su ukupan popust od 17 miliona dinara.

Po njegovim rečima, svoje dugovanje, uz korišćenje popusta, platilo je 945 korisnika i "Infostan" je odmah naplatio 86,5 miliona dinara.

Ugovor na tri rate potpisalo je 36 korisnika, otplatu u šest rata odabralo je 105 korisnika, a na 12 rata 190 dužnika, rekao je Vesić.

Otplatu duga od 13 do 24 rate izabralo je 674 korisnika, model otplate od 25 do 36 rata iskoristilo je 495 korisnika, a da svoj dug plati do 60 rata odlučilo je 455 korisnika.

"Skupština grada Beograda veoma je zadovoljna odzivom korisnika 'Infostana' na poziv za reprogram", naglasio je Vesić.

On je podsetio dužnike da tu mogućnost imaju do 30. septembra.

Uredne platiše računa za "Infostan" koji u roku od šest meseci, počev od 30. aprila, redovno izmiruju račune, dobiće dodatnih jedan odsto popusta na mesečni račun, tako da će popust iznositi šest odsto.

"Svi koji budu uredno izmirivali račune godinu dana mogu da računaju na popust od sedam odsto", rekao je Vesić i upozorio da sve korisnike usluga "Infostana" koji ne budu iskoristili reprogram od čak 60 rata koji je ponuđen i koji ne budu regulisali dug do 30. septembra, čeka sudski postupak.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar