Ineksova zgrada i dalje bez kupca

Zgrada Ineks-intereksporta u ulici Kraljice Marije u Beogradu nije prodata ni posle trećeg oglašavanja, kažu u Agenciji za privatizaciju.

U Agenciji navode da će se više o sudbini zgrade znati posle 8. aprila za kada je zakazana sednica Odbora poverilaca Ineks-intereksporta. Prodaja zgrade bila je zakazana za 18. mart, ali kako nije bilo zainteresovanih kupaca, zgrada je ostala evidentirana kao neprodata imovina u Centru za stečaj.

Poslednja cena imovinske celine koja je obuhvatila poslovnu zgradu u ulici Kraljice Marije ukupne površine 12.900 kvadrata, poslovne objekte u Vršcu od 280 kvadrata, stan u Beogradu u ulici Ilije Stojadinovića (34 kvadrata) i putnički automobil marke "zastava jugo" bila je 2,4 milijardi dinara.

Kao posebna celina prodavao se poslovni prostor u prizemlju te zgrade od 165 kvadrata i to po početnoj ceni od 61,8 miliona dinara.

Navedene prodajne cene predstavljale su zapravo i sumu koja je bila u visini ukupnih potraživanja poverilaca. Tako će sada, u slučaju da poverioci odluče da se ide na novu prodaju, oni moći da se namiruju proporcionalno u odnosu na ostvarenu prodajnu cenu.

U Agenciji za privatizaciju ne znaju koji su razlozi za odustajanje od kupovine, imajući u vidu da se zgrada nalazi na atraktivnoj lokaciji, ali se pretpostavlja i da je ekonomska kriza učinila svoje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar