Herceg Novi dobija 4 luksuzna hotela

Do kraja 2010. Herceg Novi će dobiti četiri nova hotela kompanije Vektra Boka, tri hotela sa pet, a jedan sa četiri zvezdice.

Gradnja prvog hotela, "Boka", počinje 1. novembra, najavio je predsednik borda direktora Vektra Boke Mihailo Banjević. Prema njegovim rečima, nakon "Boke" ruši se hotel "Tamaris", a onda i preostala dva hotela "Igalo" i "Plaža".

Iz Vektra Boke najavljuju da će jedino budući hotel "Boka" koji će arhitektonski izgledati kao nekadašnji, osim planiranog podzemnog parkinga, biti u gabaritima starog. On će imati 8.830 kvadrata, a njegova gradnja i opremanje koštaju 1.800 evra po kvadratu.

Gradnja i opremanje drugih, sa pet zvezdica, košta od 2.000 do 2.100 evra. Novi hoteli trebalo bi da imaju mnogo više prostora da bi stali sadržaji koji su uslov za dobijanje pet zvezdica.

Banjević kaže da će radovi trajati četiri do pet godina. „Izgradićemo 200 hiljada kvadrata i kapacitete firme povećati šest puta”, najavio je on.

Vektra Boka namerava i da u zaleđu Herceg Novog izgradi zgrade za smeštaj radnika, jer u kompaniji procenjuju da će im izgradnjom hotela biti potrebno od 1.200 do 1.300 novih radnika, najviše konobara, kuvara, recepcionera.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar