Hala u Inđiji neće biti završena do Univerzijade

Inđija će biti jedan od domaćina najveće sportske manifestacije studenata u svetu, a u funkciji takmičenja biće fudbalski stadion i postojeća sportska hala, dok radovi na novoj sportskoj dvorani definitivno neće biti završeni, pa će izostati najavljene odbojkaške utakmice.

Izgradnja nove sportske dvorane nije obustavljena ali definitivno ona neće biti gotova do početka Univerzijade, kako piše Blic. Glavni razlog je što država od obećanih dva miliona evra nije prebacila ni dinara, naprotiv, još je tražila od opštine da preduzeću Univerzijada uplati 70 miliona dinara što je rukovodstvo opštine odbilo.

- Na postojećem fudbalskom stadionu biće održano šest utakmica, a u postojećoj sportskoj hali će bukvalno od jutra do mraka trenirati odbojkaši. Za korišćenje ovih objekata biće uplaćeno 4.130.000 dinara. Postoje nagoveštaji da se umesto u Inđiji odbojkaške utakmice održe u Novom Sadu - kaže Radovan Grković direktor Sportskog centra u Inđiji.

- Moram reći i to da nam je kao suorganizatoru određeno da za finansiranje firme "Univerzijada" Beograd uplatimo 70 miliona dinara. To je prosto nemoguće jer moramo da krešemo troškove, kaže Goran Ješić predsednik opštine Inđija.

Grb Inđije na poštanskoj markici

Inđija se priprema da bude uzoran domaćin Univerzijade. U toku su pripreme za brendiranje opštine, kreiranje kulturnih i sportskih manifestacija, organizovanje etno sela. Ceo grad će biti u znaku vrapca Srbe. Za tu priliku biće štampana i prva poštanska markica u istoriji grada koja će imati grb Inđije i grb Univerzijade.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar