Građevinska komora pokreće građevinarstvo

"Privredna komora građevinske industrije Srbije" (PKGIS) usvojila je planska i finansijska dokumenta za rad u 2014. godini, u cilju oživljavanja srpskog građevinarstva.

- PKGIS ima ambicije da u narednim godinama sa institucijama države i društvene zajednice pomogne građevinskoj industriji da se konsoliduje, ali i da krene prema poziciji koju su neimari imali u domaćoj privredi i međunarodnom planu – rekao je predsednik skupštine komore Anđelko Kovačević.

Prema njegovim rečima, to će biti izuzetno teško, jer se prema svim analizama domaće građevinarstvo nalazi u nikad težim uslovima.

- Zato ćemo odmah posle izbora kod nadležnih insistirati da i u novoj vladi bude Ministarstvo građevine, a da na njegovom čelu bude stručnjak od znanja i autoriteta odnosno ličnost koja iza sebe ima značajne rezultate u ovoj branši – istakao je Kovačević.

Osnivačka Skupština PKGIS održana je 20. juna 2013. godine kojoj je prisustvovalo 32 privredna subjekta. Prema Zakonu o komorama, donetom početkom prošle godine, za registraciju je potrebno najmanje 100 firmi da svoju saglasnost, pa je neophodan broj članova obezbeđen u novembru, a komora je registrovana 3. januara 2014. PKGIS trenutno broji 126 članova.

Druga redova sednica skupštine održana je danas u "Energoprojektu", najvećem i najbrojnijem članu sa više od 2.000 zaposlenih. Potpredsednik komore Goran Rodić izjavio je da je građevinska komora osnovana kako bi se obnovila ta važna privredna grana, koja treba ponovo da bude glavni pokretač srpske privrede.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar