Godinama čekaju na svoje stanove

Šest zgrada u Ulici Ratka Mitrovića i Kneza Višeslava u naselju Filmski grad i dalje su nedovršene. Prizor je isti kao pre tri godine kad je i obustavljena izgradnja zbog spora između investitora PS „Stankom“ i suinvestitora preduzeća „Delta legal“ oko prodaje kvadrata. Međutim, u Stankomu kažu da je pre mesec dana nastavljena izgradnja u Kneza Višeslava, a kada će ona biti nastavljena i u drugoj ulici ne zna se.

Ono što se zna je da ti objekti propadaju i da će oni koji su davno kupili stanove i lokale u ovim zgradama i dalje otplaćivati kredite i mesečno izdvajati za kiriju u iznajmljenim stanovima.

Izgradnja ovih objekata počela je 2004. godine. Prema rečima Zorana Pavlovića, predsednika Skupštine Udruženja „Hiljadu oštećenih“ u zgradama u obe ulice kupljeno je oko 650 stanova, skoro 400 lokala i veliki broj garažnih mesta. Kako kaže, do 2007. godine „sve je ukazivalo da će svi objekti biti završeni„. Međutim, izgradnja je obustavljena, jer je investitor tvrdio da suinvestitor prodaje kvadrate za koje nema odobrenje, a zbog toga su završili na sudu.
- Dve godine pregovaramo i sa „Stankomom“ i „Delta legalom“ da nastave sa izgradnjom. U „Stankomu“ su tvrdili da se neće vratiti na gradilišta, a ne dozvoljava ni „Delta legalu“ koji je prodao oko 90 odsto stanova i lokala. Priznaju samo one kvadrate za koje oni smatraju da su legalno prodati. Za sve ostale pokreću sudski spor i traže poništavanje ugovora. Ukoliko je tačno da je nastavljena izgradnja u Kneza Višeslava to je dobro, a to treba da bude slučaj i sa drugim objektima. Mi ćemo podneti krivičnu prijavu za organizovani kriminal protiv obe firme jer su oni zajedno radili i delili novac. Imamo dovoljno dokaza da dokažemo da smo pokradeni - priča Pavlović.

Spor koči gradnju
Aleksandar Mihailović, zamenik predsednika PS „Stankom“ kaže da gradnja u Ulici Ratka Mitrovića neće biti nastavljena dok se ne završe sporovi koji se vode protiv suinvestitora pred sudom.
- Predali smo sudu sve što je sporno u vezi sa saradnjom sa kompanijom “Delta legal” koja nije poštovala ugovor i prodavali su kvadrate„Stankoma“. Kad smo to saznali raskinuli smo sve ugovore, podneli smo krivične prijave kako bi zaštitili svoju imovinu. Gradnja na dva objekta u Ulici kneza Višeslava nastavljena je pre mesec dana, nakon okončanja sudskog spora. Izgradnja ostalih objekata biće nastavljena kad se sporovi koji se vode oko njih okončaju - kaže Mihailović.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar