Globalno tržište nekretnina: Evropski gradovi najatraktivniji za strane investitore

Na Top listi 10 svetskih destinacija koje su privukle najviše inostranih ulaganja u sektor nekretnina nalazi se šest evropskih gradova.

Po indeksu JLL (Jones Lang LaSalle) koji uključuje 102 svetska tržišta nekretnina, deset najatraktivnijih tržišta u svetu 2015. bili su: London, zatim, 2.Minhen, 3.Sidnej, 4.Oslo, 5.Honolulu, 6.Auckland, 7.Frankfurt, 8.Kopenhagen, 9.Stockholm, i na 10. mestu San Jose.

„Prilagodljivost i visok kvalitet života su faktori koji su sve više uključeni u investicione strategije, a to evropski gradovi nude„, kaže Frank Porschke direktor JLL za Nemačku.

Kad je u pitanju nemačko tržište, prednjače Minhen i Frankfurt kojim jaka ekonomija, u kombinaciji sa otvaranjem novih radnih mesta, obezbeđuje značajnu prednost i pomaže im u privlačenju investicija.

Po prilivu ukupnih stranih investicija Frankfurt je na prvom mestu u Nemačkoj i 3. najpopularnija destinacija za strani kapital u Evropi.

Zdrava ekonomija nordijskih zemalja privukla je veliki broj stranih investitora, i Skndinavija će svakako i ubuduće biti jedna od najstabilnijih i najpopularnijih investicionih destinacija u budućnosti, mišljenja je Daniel Gorosch, direktor JLL za Švedsku.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar