Gas u stanovima za svega 490 evra

Umesto 980 evra kao do sada, Užičani će priključak na gasovod moći da plate po povlašćenoj ceni od 490 evra ne računajući porez.

Popust će važiti do kraja 2015. godine, a usvojen je u okviru akcije „Užice - čistiji grad“. Ipak, sudeći po stavu Užičana, ni duplo pojeftinjenje neće doneti značajno povećanje broja korisnika.

- Akcija traje do 31. decembra sa obavezom da se do kraja kalendarske godine počne koristiti gas i potpiše ugovor o snabdevanju. Iznos od 490 evra bez PDV-a se plaća u 36 jednakih rata. Ukoliko potpisnik ugovora ne počne da koristi gas dok traje akcija gubi pravo na olakšice i nastavlja da plaća priključnu taksu od 980 evra - objasnio je juče Milan Sekulić, direktor preduzeća „Užicegas“.

Odluka o sniženju cene priključka doneta je na osnovu medijskih pritisaka i želje političara - kazao je Sekulić - i dodao da je promotivna cena daleko od ekonomske.

- Jedan od razloga zbog kojih su političari tražili sniženje je zagađen vazduh. To je laičko gledanje! Pretpostavka da cena utiče na aerozagađenje je neozbiljna i neuka. Pojeftinjenjem nećemo dobiti upola manje zagađen grad - kazao je Sekulić.

Užičani koji prihvate akcijsku ponudu 30 meseci na ime priključka plaćaće po 16,33 evra. Ipak, to je najmanja stavka u troškovniku gasifikacije: kotao i instalacije koštaju duplo, a za građane koji nemaju radijatore ceh će biti i dvostruko skuplji.

Malo priključenih

Od potencijalnih 13.500 korisnika, u gradu gde je razvedeno 80 odsto gasovodne mreže, gas troši tek 360 domaćinstava, a Užice hronično kuburi sa aerozagađenjem.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar