Francuski hotelijerski lanac “Akor” je zainteresovan da investira u Srbiji

Srpski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je rekao da su "predstavnici kompanije Akor, koja je vlasnik hotelskih lanaca Novotel, Ibis i drugih, zainteresovani da najpre u Beogradu otvore neki od svojih hotela, a zatim i da prošire ulaganja u Srbiji".

Dinkić, koji predvodi delegaciju Srbije u poseti Francuskoj, je razgovarao i sa predstavnicima kompanije Lor, koja je nedavno otvorila fabriku automobilskih delova u Srbiji, o proširenju poslovanja na proizvodnju šinskih vozila.

Srbija ima veoma povoljna iskustva sa francuskim investicijama i Francuzi su do sada investirali oko 400 miliona na srpskom tržištu, istakao je Dinkić. Kompanije Tigar i Sintelon postale su drugi i treći izvoznik iz Srbije kao rezultat zajedničkih ulaganja sa francuskim kompanijama Mišlen i Tarket.

Jedna od vodećih francuskih kompanija iz oblasti elektronike spremna je da investira u Srbiji, kazao je ministar, koji nije naveo ime kompanije, ali je kazao da je sa predstavnicima uprave razgovarao o mogućnosti da proizvode u Nišu.

Dinkić je razgovarao i sa predstavnicima francuskog Ministarstva za ekonomiju, finansije i zapošljavanje, Privredne komore Pariza, Kredi agrikol grupe i predstavnicima više francuskih investitora i kompanija, među kojima i predstavnicima dva najveća prevoznika zainteresovana za privatizaciju srpske kompanije Lasta.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar