Egipatski “Orascom hotels” gradi luksuzni grad-hotel kod Budve

Vodeća egipatska hotelska korporacija "Orascom hotels" kupila je 12 hektara zemljišta na brdu Košljun iznad Budve, gde planira izgradnju hotelskog kompleksa.

Egipćani, koji su na kupovinu zemlje potrošili više od 20 mil EUR, planiraju da izgrade luksuzni grad-hotel, nalik onima koje već imaju na Crvenom moru i Sinaju.

Predstavnici egipatskog hotelijera obišli su pre dva meseca Budvansku rivijeru, a u uzvratnoj poseti bili su i predstavnici opštine Budva, koji su se uverili u ozbiljne namere egipatske korporacije.

"Orascom" je zemlju kupio od meštana, a pozicija brda Košljun izuzetno je atraktivna za razvoj turizma.

Opština je zainteresovana da sa egipatskom kompanijom uđe u zajednički posao, jer na brdu Košljun lokalna uprava u svom vlasništvu ima 2,5 hektara zemlje.

Da su namere egipatske korporacije ozbiljne svedoči i činjenica da su pre mesec dana kupili i nekadašnju vojnu bazu "Skoči đevojka", koja se nalazi između Reževića i Svetog Stefana.

Na nekadaškoj vojnoj lokaciji na Budvanskoj rivijeri, "Orascom" namerava da izgradi luksuzni hotel. Tu lokaciju Egipćani su kupili za 40 mil EUR od ranijeg vlasnika, Rusa, koji je 2005. godine za nju platio 2,3 mil EUR, ali je u međuvremenu odustao od izgradnje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar