DULIĆ: LEGALIZACIJA NE MOŽE DA NE USPE

Proces legalizacije bespravno podignutih objekata i dobijanje građevinskih dozvola biće pojednostavljen i pojeftinjen izmenama zakona, rekao je Dulić

Još samo poslanici da izglasaju, i legalizacija može da počne!
Legalizacija ne može da ne uspe, izjavio juče ministar prostornog planiranja Oliver Dulić u Skupštini, obrazlažući izmene ovog zakona u Skupštini Srbije. On je rekao da će proces legalizacije bespravno podignutih objekata i dobijanje građevinskih dozvola biti pojednostavljen i pojeftinjen izmenama Zakona o planiranju i izgradnji.

- Vlasnici bespravno izgrađenih porodičnih kuća i stanova do 100 metara kvadratnih imaće popust od 99 odsto na svakih 25 metara kvadratnih po članu domaćinstva, kao i umanjenje od 60 odsto za sledećih 100 metara kvadratnih u istom objektu, ukoliko su ispunjeni socijalni uslovi - rekao je Dulić. On je dodao da je zbog ubrzanja postupka legalizacije omogućeno da opština prikupi neophodnu dokumentaciju, koju će vlasnik objekta moći da plati na rate u roku od dve do četiri godine.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji predviđeno je i da građevinska dozvola prestaje da važi ako u roku od pet godina ne bude izdata upotrebna dozvola za objekat.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar