Drvo na petom spratu zgrade bivšeg saveznog MUP-a

zgrada-mup-drvo2

Zgrada bivšeg saveznog MUP i dalje čeka na realizaciju projekta „Zlatna kapija Beograda”, kako su ga nazvali investitori u kompaniji „Plaza”. U odnosu na pre deset godina, kad je ova zgrada srušena u bombardovanju, gotovo da se ništa nije promenilo. Ipak, prethodnih dana prolaznicima se učinilo da je na petom spratu ove ruševine izniklo drvo, piše Blic. Osim što je „pročešljan” kad je završeno bombardovanje, godinama u ovaj kompleks niko nije ni privirio. I dok se čeka da nadležni u Urbanističkom zavodu odobre predloženi projekat investitora, turisti znatiželjno posmatraju ovaj kompleks. Prolaznici su, međutim, nedavno primetili drvo za koje se čini da izrasta iz ove ruševine.
- To se samo čini. To drvo je, zapravo, za vreme bombardovanja palo na ovu zgradu i samo izgleda kao da izrasta iz nje - kažu u kompaniji „Plaza”.
Kompanija „Plaza” najavila je da će u rekonstrukciju ove zgrade potrošiti najmanje 200 miliona evra.
Urbanistički zavod trenutno razmatra njihov projekat i radi analizu da li sve ono što investitori žele može da stane na tu lokaciju. N ovom mestu ranije je bila dozvoljena gradnja javnog objekta, ali je namena u međuvremenu promenjena i novi valsnik sada može da gradi i komercijalne zgrade.
- „Plaza” želi da izgradi kule impozantnog izgleda i sadržaja. Kao i ostali investitori, oni žele da se njihov objekat razlikuje od ostalih u gradu i hoće više spratova nego što je to trenutno dozvoljeno - kaže Žaklina Gligorijević, direktorka Urbanističkog zavoda.
Realizacija projekta „Zlatne kapije” nije počela ni posle dve godine otkako su ga novi vlasnici zgrade bivšeg saveznog MUP-a prvi put predstavili javnosti. Na ovom mestu predviđena je gradnja luksuznog objekta na sto hiljada kvadrata, u kome bi trebalo da bude hotel, kongresne dvorane, kuglane, bazeni, restorani, fitnes centar, saune, pa i beogradski „Diznilend”. Zgrada bivšeg saveznog MUP i dalje čeka na realizaciju projekta „Zlatna kapija Beograda”, kako su ga nazvali investitori u kompaniji „Plaza”. U odnosu na pre deset godina, kad je ova zgrada srušena u bombardovanju, gotovo da se ništa nije promenilo. Ipak, prethodnih dana prolaznicima se učinilo da je na petom spratu ove ruševine izniklo drvo, piše Blic. Zgrada bivšeg saveznog MUP i dalje čeka na realizaciju projekta „Zlatna kapija Beograda”, kako su ga nazvali investitori u kompaniji „Plaza”. U odnosu na pre deset godina, kad je ova zgrada srušena u bombardovanju, gotovo da se ništa nije promenilo. Ipak, prethodnih dana prolaznicima se učinilo da je na petom spratu ove ruševine izniklo drvo, piše Blic.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar