Đokovićima ostalo pet meseci da započnu izgradnju

Porodična firma tenisera Novaka Đokovića izgubiće pravo da na 3,5 hektara zemljišta u ekskluzivnoj zoni u Kragujevcu izgradi Tenisku akademiju, ukoliko tokom narednih pet meseci ne započne radove i ne uloži 1,5 miliona evra.

Na osnovu ugovora, planirano je da firma „Femili sport” do decembra 2011. godine uloži u gradnju ukupno devet milona evra. Kako je za „Blic” izjavio član kragujevačkog gradskog veća zadužen za resurse Nebojša Vasiljević, „Đokovići su obavezni da pribave svu potrebnu dokumentaciju, da daju idejni projekat objekata, i da dobiju na kraju sve potrebne dozvole”.

- Ukoliko to ne učine, izgubiće pravo na zemljište koje po tržišnoj ceni sada vredi 14 miliona evra i sve beneficije - kaže Vasiljević. On dodaje da će u tom slučaju firma „Femili sport” morati da plati štetu koju je grad pretrpeo.

- Po ugovoru koji je potpisan u decembru prošle godine, firma „Femili sport” je dužna da izgradi u roku od tri godine sportsko rekreativni kompleks sa otvorenim i zatvorenim terenima, apartmane za polaznike teniske akademije, kao i terene koji zadovoljavaju standarde za održavanje međunarodnih sportskih takmičenja. Ako ne počnu da rade, a do sada nisu poslali ni idejni projekat, izgubiće parcelu koju su dobili po povlašćenim uslovima - kaže Nebojša Vasiljević.

Predstavnik kompanije „Femili sport” u Kragujevcu Aleksandar Mitrović rekao je da „porodica Đoković ne odustaje od gradnje kompleksa teniske akademije u Kragujevcu”, i da će gradnja ovog kompleksa „ubrzo početi”.

Odbor Liberalno-demokratske partije u Kragujevcu je na prekjučerašnjoj konferenciji za štampu istakao sumnju da porodica Novaka Đokovića već uzima novac za korišćenje postojećih teniskih terena u Velikom parku, koji se nalaze na zemljištu rentiranom ugovorom na 99 godina. Predstavnici ove stranke traže od gradskih vlasti da „provere informacije da li firma ‘Femili sport` uzima rentu, koja mesečno iznosi oko 1.500 evra, za korišćenje sportrskih terena”. U lokalnoj samoupravi kažu da „niko nema pravo da naplaćuje bilo kakvu rentu”, i da je to, ako se ispostavi kao tačno, posao za policiju i za istražne organe. Po njihovim tvrdnjame, „kiriju za korišćenje teniskih terena niko ne naplaćuje”.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar