Đoković gradi kompleks u Kragujevcu

Kragujevac -- Kompanija ”Family sport“ će, kod Velikog parka u Kragujevcu, površine 3,56 hektara, izgraditi sportski kompleks, koji će imati i hotel i poslovni prostor.

Direktor kompanije ”Family sport“ Srđan Đoković je potpisao sa direktorom Preduzeća za izgradnju grada Kragujevca Slobodanom Krunićem ugovor o zakupu zemljišta na kome će biti izgrađena teniska akademija ”Đoković“. Vrednost investicije će biti veća od deset miliona evra.

Kompleks će imati deset teniskih terena, dva pokrivena i manji stadion. Površina objekata iznosiće više destina hiljada metara kvadratnih, ali će ipak biti znatno manji od beogradskog kompleksa čija izgradnja počinje na proleće.

”Vrednost investicije će biti između 10 i 20 miliona evra, radovi će početi u toku sledeće godine“, kazao je direktor kompanije ”Family sport“ Srđan Đoković.

Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca je dalo lokaciju u zakup na 99 godina po ceni od 35 hiljada evra, koliko u ragujevcu košta jedna garsonjera. Međutim, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je objasnio koje pogodnosti ova kompanija dobija zbog obima investicije.

”Onaj ko dobije u zakup jedan hektar uređenog zemljišta plaća samo deset hiljada evra, ali ima određene obaveze. Oni investitori koji se bave proizvodnjom imaju obavezu da zaposle određen broj radnika, a onaj ko je vrhunski sportista mora da uloži određena sredstva u objekte. U ovom slučaju to znacci da ‘Family sport` prema ugovoru koji je potpisan mora da uloži najmanje deset miliona evra“, objašnjava Stevanović.

Gradonačelnik je izrazio očekivanje da će ova investicija doprineti da Kragujevac postane grad sporta jer će, kaže, „Novak Đoković dovoditi poznate tenisere“. On je najavio i mogućnost da se neki od velikih turnira igraju u tom kompleksu, „dok je značaj za mlade sportiste u Šumadiji neizmeran“.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar