Do juna gotovo naselje Stepa Stepanović u Beogradu

Novo naselje Stepa Stepanović u Beogradu sa 4.616 stanova biće potpuno završeno do juna ove godine, najavila je Građevinska direkcija Srbije. Do kraja godine biće gotovo još 707 stanova u naselju Dr Ivan Ribar u Novom Beogradu.

Građevinska direkcija Srbije je od 1990. do sada izgradila oko 10.000 stanova širom Srbije, sa ukupno oko milion kvadrata, a ove godine prioritet će biti završetak stanova u beogradskim naseljima Stepa Stepanović i Dr Ivan Ribar.

- Izgradnja dva stambena naselja u Beogradu sa oko 5.300 stanova, na kojem je angažovano oko 100 građevinskih firmi, stvorila je šansu da se pokrene i uposli čitava građevinska operativa u Srbiji - izjavio je ranije direktor Direkcije Nebojša Šurlan, predstavljajući planove za 2013.

Građevinski radovi u "Stepi" su počeli u januaru 2011. i do sada je završeno oko 2.000 stanova, od kojih je polovina useljena.

Šurlan je kazao da su svi objekti pod krovom tako da će radovi moći da se izvode i tokom zime, zbog čega će najveći deo posla biti završen do proleća.

Direkcija je u "Stepi" do sada prodala više od 2.650 stanova.

Cena stambenog kvadarta iznosi od 1.250 do 1.290 evra po kvadratu, sa PDV-om i stanovi mogu da se kupe gotovinski i putem svih vrsta kredita, uključujući i subvencionisane.

U novom naselju na Voždovcu 21 odsto stanova je namenjeno rešavanju stambenog pitanja Vojske Srbije. Projekat izgradnje stanova u "Stepi" i "Ribaru" realizuje se na osnovu Zakona o pomoći gradjevinskoj industriji Srbije, u uslovima krize. U naselju Dr Ivan Ribar radovi su počeli prošlog leta i do sada je prodato više od 180 stanova. U tom naselju cena kvadrata iznosi 1.290 evra sa PDV-om.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar