Do jeseni tri nova tržna centra na otvorenom – Ne jenjava interesovanje investitora za ritejl parkove u Srbiji

Zainteresovanost investitora ne jenjava kada je reč o izgradnji ritejl parkova u Srbiji. S obzrom na to da bi do jeseni trebalo da budu otvorena tri maloprodajna objekta ove vrste, da uskoro kreće izgradnja još jednog kompleksa, a da ih je u pripremi još nekoliko, čini se čak da je koncept kupovine na otvorenom u našoj zemlji u punom zamahu.

Kako kaže Ivan Simić, direktor kompanije "Danos", koja je angažovana za izdavanje prostora u skoro svim ritejl parkovima u našoj zemlji, i dalje postoji zainteresovanost investitora za ulaganja u ritejl parkove.

- Kompanije su zainteresovane za investiranje, ali za određene gradove. One prave detaljnu analizu, pre nego što se odluče za investiciju. Potencijal za ulaganje postoji u svakom gradu koji ima više od 70.000 ljudi, a da tamo već ne postoji ritejl park ili manji šoping mol – kaže Simić.

Prvi novi ritejl park otvoriće vrata 3. aprila, potvrđeno je u kompaniji "Poseidon Group", koja je uz "Yu Kapital" investitor šabačkog tržnog centra. Izgradnja "Capitol parka" počela je sredinom prošle godine. Objekat će imati 17 radnji površine između 109 i 3.000 m2, a kupcima će na raspolaganju biti i 395 parking mesta.

U Zemunu na Novosadskom putu uskoro će biti završena izgradnja ritejl parka "One Zemun" površine 15.000 kvadrata. Kupcima će biti na raspolaganju 50 prodavnica, a najavljeni zakupci su "Univerexport" na 500 m2, "Home centar" na 2.000 kvadrata, igraonica "Space" površine 50 m2.

- Već smo potpisali ugovor sa sportskim brendovima "Đak", "N Sport" i "Treff", kao i sa kompanijom "Lilly". Kada je reč o brendovim odeće i obuće, ne želimo još da otkrivamo imena, ali obećavamo kupcima da će biti brendovi drugačiji od ponude u postojećim tržnim centrima - kažu u izraelskoj kompaniji "Industrial Buildings Corporation" (IBC), koja je investitor kompleksa.

Kako najavljuju iz te kompanije, otvaranje ritejl parka "One Zemun" će biti u septembru ove godine ili u martu 2015. Osim tržnog centra, posetiocima će na raspolaganju biti i zabavni park na otvorenom za decu i odrasle na 20.000 m2.

Novi tržni centar na otvorenom ove godine dobiće i Jagodina. Izgradnja "Vivo šoping parka" počela je polovinom decembra 2013. godine, a vreme je poslužilo građevince tako da radovi napreduju brže od planiranog.

Kako nam kažu investitori, veliko je interesovanje zakupaca za taj ritejl park.

- U našem tržnom centru naći će se velika imena, tako da će kupci biti veoma zadovoljni. Otvaranje ritejl parka očekujemo u trećem kvartalu ove godine – kaže Pavle Andrić, direktor kompanije "Vivo Shopping Park"

Prema najvama investitora, i Čačak bi trebalo da dobije ritejl park. Slovenačka kompanija "Toming inženjeringa" je 2007. godine kupila zemljište u Čačku, ali je zbog tržišnih kretanja tek u ovoj godini odlučila da krene sa projektom. Ritejl park bi trebalo da bude površine 7.000 kvadratnih metara, sa oko 240 parking mesta koji će imati više od 10 lokala. Iako je najavljeno da će radovi početi krajem marta, rokovi će biti pomereni zbog papirologije.

Takođe, kako saznajemo, najavljene izgradnje "Big CEE" u Šapcu i "Pluto parka" u Leskovcu zasada su stopirane.

Već nekoliko godine posluju "Aviv Park" u Pančevu, "Delta park" u Kragujevcu, novosadski "Big CEE" i "Fashion park" u Inđiji.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar