“Delta” u hotel “Kontinetal” ulaže 35 miliona evra

Kompanija "Delta" najavila je da će u renoviranje hotela "Kontinetal" u Beogradu uložiti između 30 i 35 miliona evra, a obnova će biti završena na leto 2010. godine.

Direktor "Delta rilestejta" Dejan Racić rekao je da će "Kontinetal" nakon renoviranja, koje će početi nakon Univerzijade i trajati godinu dana, poslovati pod imenom "Kraun Plaza". Kako je rekao, biće renovirano oko 415 soba, a hotel mora da promeni sve instalacije, enterijer, restorane i nameštaj u sobama, kako piše Blic.
On je naveo da je kompanija "Delta rilestejt" potpisala ugovor o menažmentu sa Interkontinetal hotel grupom na 25 godina, što znači da će menadžment te kompanije voditi posao za vlasnika hotela i za to dobijati naknadu, ali da će sav novac investirati "Delta". Prema njegovim rečima, "Delta" je imala dodatni interes da kupi "Kontinetal", jer već u istom bloku gradi hotel koji će biti deo grupacije Interkontinetal.
"Mi već gradimo 300 soba i sa 400 soba u "Kontinetalu", napravićemo veliki hotelski kompleks koji će biti završen do kraja 2010. ili početkom 2011", objasnio je Racić.
Kako je rekao, u Geneks apartmane biće uloženo od pet do 10 miliona evra, kako bi se pružala bolja usluga zakupcima, a biće produžen veći deo ugovora koje sad postoje.
Upitan kada će biti uplaćen novac Racić je odgovorio da to zavisi od Komisije za zaštitu konkurencije, koja ima rok do četiri meseca da da saglasnost na ugovor.
"Dokumentacija je dostavljena 7. aprila i i mi očekujemo da će ugovor proći, jer nemamo nijedan hotel", kazao je Racić. Govoreći o Geneksovim hotelima na Kopaoniku, Racić je rekao da je "Delta" bila zainteresovana, ali da je od kupovine odustala zbog visoke početne cene od 45 miliona evra.
"To je poseban tip turizma, koji je sezonskog karaktera i zbog toga zahteva velika ulaganja, što prema našoj proceni nije bilo isplativo. Ako budu neki drugi uslovi na novom tenderu, ponovo ćemo razmatrati da li ćemo ući u taj posao", rekao je on.
Potpredsednik kompanije Interkontinental Piter Vermer rekao je da je zadovoljan saradnjom sa kompanijom "Delta rilestejt" i naveo da Beograd ima sanšu da sa dva hotela iz grupe Interkontinental postane veoma privlačan za goste.
Interkontinental poseduje, rukovodi, izdaje i daje u franšizing više od 3.800 hotela sa 571.000 soba u skoro 100 zemalja i ima godišnju posetu od 160 miliona gostiju.
"Kraun Plaza" hoteli, kojih je oko 300 u svetu, za ciljnu grupu imaju poslovne ljude koji često putuju, opremljeni su salama za konferencije i sastanke, klub sobama, sobama za odmaranje, tematskim barovima i kafeima.
Deltina kompanija NBG Propertis kupila je imovinu Geneksa na Novom Beogradu za 148.800.999 evra, a imovina obuhvata hotel Kontinental, Geneksove apratmane, energanu i tenisku halu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar