Delta: Tri mlrd. evra u nekretnine

Srpska kompanija Delta planira da investira od 2,5 do tri milijarde evra u nekretnine u regionu u narednih pet godina.

Generalni direktor kompanije „Delta Real estate” Dejan Racić je rekao da je planirana izgradnja oko 15 šoping-molova u svim većim gradovima regiona, a gradiće se i druge vrste objekata.

"Prvi šoping-mol van Srbije biće otvoren u Podgorici u maju 2008. godine, uslediće investicije u Bosni i Hercegovini (BiH), Makedoniji, a nakon toga i u Hrvatskoj", kazao je Racić.

Kompanija „Delta Real estate” osnovana je u 2004. godine u okviru Delta holdinga, bavi se razvojem i izgradnjom maloprodajnih, poslovnih, hotelskih i stambenih objekata, a pored Srbije posluje i Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i Albaniji.

Delta siti se otvara 1. novembra

Kompanija Delta je najavila da će u četvrtak, 1. novembra, otvoriti prvi šoping-mol u Srbiji Delta siti, u koji je investirano 74 miliona evra. Delta siti će otvoriti 1.500 novih radnih mesta, a izgrađen je za 18 meseci na ukupnoj površini od 85 hiljada kvadratnih metara, što odgovara površini 15 fudbalskih terena.

Generalni direktor „Delta Real estate” Dejan Racić kaže da šoping-mol pod jednim krovom obuhvata prodavnice, restorane, banke i mesta za zabavu kao što su multipreks bioskop, kuglana i igraonice. U okviru Delta sitija biće otvoren i prvi hipermarket Super maksi, sa 26 hiljada artikala, koji će uposliti 190 radnika.

Delta siti ima 130 lokala na tri nivoa, ukupne površine 30 hiljada kvadratnih metara, u kojima će se prvi put na srpskom tržištu predstaviti 40 modnih brendova, rečeno je na konferenciji. Svi lokali zakupljeni su pre šest meseci.

Delta nekretnine, kazao je Racić, planira izgradnju još dva šoping mola u Beogradu, dvostruko veća nego Delta siti. "Izgradnja jednog na Autokomandi počeće 2008. godine i biće završena 2010, a poslednji će biti izgrađen do 2011. godine", naveo je generalni direktor Delta nekretnina.

On je dodao da će biti izgrađeni i šoping-molovi u Novom Sadu i Nišu, ali nije precizirao kada će započeti realizacija tih projekata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar