Crna Gora – Promet nekretninama ne jenjava

Crna Gora će još više liberalizovati zakone i propise o vlasničkim odnosima, što će biti novi podsticaj za strane investitore.

Crnogorski ministar finansija Igor Lukšić je na regionalnoj konferenciji o prometu nekretnina, koji su organizovali beogradski Ekonomist magazin i Vlada Crne Gore, rekao da će do kraja ove godine republičkom parlamentu biti predati predlozi novih svojinskih propisa.

Ministar ekonomije Branimir Gvozdenović je naveo da je ove godine promet nekretninama u Crnoj Gori vredan nekoliko stotina miliona evra.

Zabeleženo je, kako je naveo, 40 hiljada katastarskih promena, od čega više od 12 hiljada u južnom, primorskom delu Crne Gore.

Gvozdenović je najavio otvaranje crnogorskog tržišta i za usluge, a ministar saobraćaja Andrija Lompar početak gradnje modernih puteva, kako je rekao, najkasnije u narednih nekoliko godina.

Za dve i po godine, kako je Lompar kazao, biće otklonjeno 16 uskih grla na crnogorskim saobraćajnicama, a biće završen i novi put od Risna do Žabljaka.

Intenzivna gradnja infrastrukture biće nastavljena i u Podgorici, najavio je njen gradonačelnik Miomir Mugoša.

Predstavnik kompanije Trigranit Džordž je saopštio da je ta firma predložila projekat novog gradskog centra u Podgorici, ocenivši da je Crna Gora "jedna od najatraktivnijih" destinacija za investiranje.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar