Crna Gora – Dmitrij Medvedev kupio plac u Herceg Novom

Kako pišu podgoričke "Vijesti", ruska firma "Eurolend" kupila je dve izuzetno atraktivne lokacije na hercegnovskoj rivi.

"Vijesti" pišu da iza te firme registrovane u Herceg Novom, koja se bavi finansijskim preduzetništvom, stoji kandidat za predsednika Rusije na izborima 2008. godine i najverovatniji Putinov naslednik Dmitrij Medvedev, koji sada obavlja dužnost prvog zamenika premijera Rusije.

Firma "Eurolend" je prošle godine od poznatog fudbalera Mateje Kežmana kupila plac od oko 2.500 kvadrata pored Gradske luke i Škvera, a letos i radničko odmaralište kikindskog mlina u Njivicama, na samoj obali, sa sopstvenom peščanom plažom.

Objekat od oko 400 kvadrata u neposrednom je susedstvu vile koja je svojevremeno služila za odmor saveznih, a sada crnogorskih funkcionera.

Plac sa nekoliko trošnih objekata pored Gradske luke kupljen je za 2,5 miliona evra, koliko je plaćen i dvospratni objekat u Njivicama. Kežman je pre nekoliko godina od HTP "Boka" u Herceg Novom kupio kompleks poznat kao "Staro zanatsko" za samo pola miliona evra. Pričalo se da je zemlju prodao, jer mu nisu dozvolili, kako je naumio, da na tom mestu gradi apartmane.

Planom šetališta, koje se radi duže od decenije, a kome pripada i taj kompleks, na mestu "Starog zanatskog" bio je predviđen hotelski objekat sa garažom.

Da li će novi vlasnik uspeti da "isposluje" dozvolu za objekat prema svojim potrebama, ostaje da se vidi.

Plac u hercegnovskoj opštini pre dve godine na izuzetno atraktivnom poluostrvu Luštica, površine 30 hiljada kvadratnih metara zemljišta, kupilo je i preduzeće "Lustreca" moskovskog grdonačelnika Jurija Luškova, odnosno njegove supruge. Luškov je zemlju kupio od nekoliko meštana za oko četiri miliona evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar