Cene stanova u Budvi, ipak, ne padaju

Cene stanova u Budvi ipak ne padaju, s obzirom na ponudu.

Ovo potvrđuje jedan od najupućenijih u promet nekretnina na južnoj obali Dušan Ranković, vlasnik agencije “Kamin” iz Budve.

- Istina je da se gradi veliki broj novih zgrada, da ima neprodatih stanova, ali cene su na istom nivou. Najviše stanova koji čekaju kupce su površine 80, 90 i više od stotinu kvadrata, i za njih se teže nalaze kupce. Ali njihove prodajne cene “stoje” i kreću se od 1.300 do 3.000 evra za one uz samu obalu - ističe Ranković.

Prema rečima Rankovića, najveća potražnja vlada za manjim stanovima, garsonjerama i jednosobnim, do četrdesetak kvadrata. Za njih su zainteresovani gastarbajteri s područja bivše Jugoslavije, ali i ljudi iz regiona. Njih, prema ocenama vlasnika “Kamina”, koji je u stalnom kontaktu s kupcima i prodavcima - nema.

Dušan Ranković ističe da je zabunu izazvala informacija da se stanovi u Budvi prodaju i za nešto više od 900 evra. To nije tačno. Reč je, naime, o nekom proseku, koji je izveden uključujući i cene stanova solidarnosti, koji se ovde takođe podižu, a koje su prilično niže od onih koje određuje tržište.

- Kada se radi legalno sve je u redu. Nevolja je u tome što se prometom nekretnina na ovom području maltene bavi svako, pa otuda i različite procene i komentari. Sve to unosi priličnu konfuziju u ovu važnu oblast - istakao je Ranković.

RUSKI AGENTI

Kako kaže Ranković, ruski državljani su otvorili nekoliko agencija koje se bave prometom nekretnina. Rusi su tokom investicionog buma pre deceniju kupili veliki broj stanova, kuća i placeva. Deo nekretnina prodaju, a većim delom njihovi vlasnici ih izdaju, naročito leti, turistima koji dolaze na more.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar