Cene stanova u Beogradu će pasti

Cene stanova u Beogradu biće niže na manje atraktivnim lokacijama, ali je i dalje veliki problem na tržištu nekretnina manjak ponude i skupo zemljište.

"Cene gradskog građevinskog zemljišta moraju da se regulišu kako bi se cene stanova u Beogradu vratile na razuman nivo", ocenio je predsednik Nadzornog odbora portala o nekretninama "ProdamSam" Vladimir Poznanić i istakao da se može očekivati da će ti troškovi biti smanjeni kada se donesu novi propisi.

On procenjuje da će na atraktivnim lokacijama u prestonici stanovi i dalje biti skupi i da će cene takvih stanova biti niže najviše između 10 i 15 procenata.

Poznanić je kazao da je u Beogradu je istorijski problem da ima manje stanova nego što se traži i ocenio da bi Srbija mogla da privuče investitore za masovnu gradnju stanova kada se ulagačima omogući da kupuju građevinsko zemljište, da bi mogli da prodaju i nekretnine i zemlju na kojoj su građene.

Dodao je da je "u najavi da će ti propisi biti izmenjeni".

Urednik portala "Prodam sam" Salko Kriještorac ocenio je da bi u Srbiji trebalo uspostaviti jasan informacioni sistem da bi se cene mogle upoređivati, kao i da bi se znalo da li nekretnine oglašava vlasnik ili posrednik.

Kriještorac je ocenio da deo kupaca stanova u Beogradu možda računa i na korist koji će od stanova imati u budućnosti, s obzirom na to da je Beograd, kako je naveo, regionalni centar.

Na pitanje da li će zbog krize padati cene, on je kazao da će se cene "sigurno korigovati", ali da je "nezahvalno" davati procene o tome koliko će cene pasti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar