Biznis zgrada u Novom Sadu

Poslovni objekat „Portun“ u naselju Telep ­ savremena biznis zgrada za sve vrste prodajno ­ izložbenih salona.

Novi Sad će dobiti još jedan poslovni objekat. Krajem septembra ili u prvim danima oktobra kompanija Houm invest (Home Invest) trebalo bi da započne s izgradnjom poslovnog objekta „Portun“ koji će se podići u njegovom naselju Telep. Prema najavama investitora, koje je prenela Ekapija, to će biti jedna od najsavremenijih biznis ­ zgrada u tom gradu.

Novi novosadski poslovni objekat će biti pogodan za sve vrste prodajno ­ izložbenih salona: keramike, nameštaja, sanitarija, tehničke robe, zatim za predstavništva kompanija, IT centre, mega markete, hostele, hotele i druge ugostiteljske objekte, manje logističke centre i distributivne centre, privatne škole, turističke agencije, strana predstavništva, bolnice, poliklinike, klinike, fakultete...

„Portun“ će se prostirati na više od hiljadu kvadratnih metara, a nalaziće se na raskrsnici ulica Heroja Pinkija, Kotorske i Vatroslava Jagića. Neto površina objekta iznosiće 2.400 kvadratnih metara, kako piše Politika.

Reč je o poslovnom objektu koji je arhitektonski i funkcionalno projektovan u skladu sa maksimalno iskorišćenim prirodnim oblikom prostora i činjenicom da položaj objekta omogućava širok pogled. Fasada će biti modernijeg izgleda u odnosu na postojeće zgrade u okolini, uz primenu savremenih materijala karakterističnih kod opremanja ultramodernih poslovnih prostora.

Prilaz objektu automobilima biće iz Kotorske ulice, dok su pešački prilazi iz ulica Heroja Pinkija i iz Kotorske. Parking prostori su predviđeni ispred glavnog ulaza jedan u suterenu planiranog objekta i drugi kao natkriveni parking ­ garaža.

Stručnjaci kažu da je objekat projektovan u skeletnom sistemu sa punim armirano ­ betonskim pločama i prefabrikovanim betonskim stubovima, a spoljni fasadni zid je od itong bloka. Portali su od strukturalne i polustrukturalne zid zavese sa aluminijumskim profilima, sa segmentima od alubonda. Od fasadnih materijala je najviše zastupljeno staklo plave boje, zatim aluminijumski profili svetlo sive boje i zidane površine koje su bele. Objekat je na temeljnim stopama od armiranog betona. Krov je lučni, prekriven pocinkovanim limom svetlo sive boje. Krovnu konstrukciju čine drvene rešetke. Oko celog objekta je predviđena drenaža terena PVC cevima. U suterenu je predviđena izolacija armiranobetonskih zidova od vlage i procedne vode.

Objekat će biti opremljen najsavremenijim instalacijama koje će omogućavati da funkcioniše besprekorno i da bude obezbeđen na najbolji mogući način. Predviđa se i primena alarmnih sistema i video nadzor poslednje generacije.

Za grejanje poslovnog prostora se koristiće se podno grejanje, a priprema tople vode i toplotne energije će se ostvariti preko kotlarnice koja će biti smeštena na potkrovlju, a ventilisanje i klimatizacija će biti rešeni putem centralne klime. Sanitarni čvorovi, vodovodne instalacije i ugrađena oprema su predviđeni od visoko kvalitetnih materijala.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar