Biće izgrađeno još 80 stanova za socijalno ugrožene

Zgrada u naselju Kamendin u Zemunu namenjena socijalno ugroženim osobama je završena, a 63 porodice moćiće da se usele u nove stanove nakon što bude objavljena konačna rang lista. U toku su pripreme za izgradnju još 80 stanova u istom naselju, kako piše Blic.

Komisija za stambena pitanja razmatra prigovore i žalbe, nakon čega će biti sklapani ugovori o zakupu. Nova zgrada u Kamendinu mogla bi da dobije stanare već u septembru ili oktobru. U istom naselju biće izgrađeno još oko 80 stanova za socijalno ugrožene.
- Za stanove koji se daju na određeno vreme socijalno ugroženim osobama vlada veliko interesovanje - kaže Vladan Đukić, sekretar za socijalnu zaštitu i navodi da se na poslednji konkurs prijavilo 739 osoba.
Do kraja ove godine u Skupštini grada treba da bude usvojen detaljan plan izgradnje stanova i na drugim lokacijama u Beogradu. Stanovi za socijalno ugrožene grade se sredstvima iz gradskog budžeta. Pravo učešća na konkursu za zakup stanova na pet godina imaju socijalno ugrožene osobe koje ne poseduju stan, a državljani su Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Beograda najmanje pet godina pre raspisivanja konkursa. Socijalno ugroženi građani stanove dobijaju na korišćenje, što znači da ih ne mogu otkupiti, niti prodati. Sa njima se zaključuje ugovor o zakupu na pet godina, a ukoliko im se materijalna situacija u tom roku ne popravi, imaju mogućnost produženja tog ugovora.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

4 komentara na “Biće izgrađeno još 80 stanova za socijalno ugrožene”

  1. julijana says:

    draga gospodo zelim nesto da vas pitam kako ja majka cetvoro dece odnosno cetiri maloletna decaka nemam pravo na neku kucu netrazim grad trazim selo i ja sam socijalno ugrozena korisnik sam socijalne pomoci zivim u jednoj sobi sa decom i muzem ajde mi to objasnite rodzena sam ovde a i deca su odavde iz sombora sam s postovanjem

  2. ruzica says:

    dravo gospodo da postavim pitanje dali ima neko reseije za mene samohrana majka imam 3 sina koji idu u skolu jedan je 4 razred dugi 2 razred terci u preskocko 4 je na putu imam brata ivalida 75 posto koji ziiv samnom nemamo niku imaovinu niku kucu zivelasm u nekom stanu nlegalivanom bez vod i struje deje sam blato i voda leti prasina velika zivim od socijlne pomoci sad sam nasla stan opsticki tusam usla bez dozvole nisam dobila niko reseije ni da ostanem tu ni da izadjem samo su me posetili iz opstine i rekli da izadjenm na ulici dali iam neko reseije za mene da zivim normalan zivot sa decom i bartom

  3. ljiljana says:

    moj muz radi u gradskom saobracajnom preduzecu.zivim sa roditeljima i nemam svoj stan.da li postoji mogucnost da dobije moj muz stan za socijalno ugrozene.imam jedno dete i nisam zaposlena.

  4. ts says:

    Postovana Ljiljana,

    Najbolje je da se obratite Republičku agenciju za stanovanje i od njih dobijete sve potrebne i Vama korisne informacije. Kontakt telefon ili email adresu mozete pronaći na njihovom sajtu http://www.rha.gov.rs/kontakt/

Ostavi komentar