BEZ PRODUŽETKA ROKA: Legalizacija objekata u Crnoj Gori do 15. jula

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović saopštio je da Vlada neće produžavati rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata. On je siguran u uspeh projekta legalizacije iako je broj zahteva za legalizaciju manji nego što je Vlada očekivala.

Građani su dužni da do 15. jula prijave nadležnim institucijama ukoliko su gradili ili nadogradili svoju nekretninu bez dozvole.

- Proces legalizacije neće biti produžavan iz jednostavnog razloga, što smo ostavili dovoljno vremena i jako kvalitetno iskomunicirali ovu priču - kazao je Radulović.

Povodom projekta legalizacije Ministarstvo je organizovalo niz javnih rasprava i praktično su posećena sva sela u Crnoj Gori. Uskoro počinju novu rundu javnih rasprava.

Ministar je pojasnio da građani ne moraju potpuno da legalizuju objekat do 14. jula već je dovoljno da se prijave za legalizaciju, a onda teče formalno pravni proces. U Ministarstvu smatraju da će proces legalizacije uspeti iako je broj prijava manji od očekivanog.

Bilo je nekih sitnih administrativnih problema, ali ogroman broj prijava je na overi u katastru. U pitanju je, kažu, činjenica da ljudi u Crnoj Gori čekaju poslednji trenutak za prijavljivanje, tako da će verovatno doći do zagušenja u katastrima.


PLAĆANjE PO ZONAMA

Cena po kvadratu u zoni IA iznosi 99,09 evra, u I zoni 95,67 evra, u zoni III 68,34 evra, u zoni IV 44,42 evra, u zoni V 34,16 evra, dok se za zonu VI ne plaća naknada.

Mogućnost otplate je 20 godina. Sredstva prikupljena putem legalizacije biće uložena u rešavanje komunalne infrastrukture na područjima gde žive nelegalni graditelji kako bi se na taj način stvorila adekvatna infrastruktura, u skladu sa projektnom dokumentacijom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar