Beograd: Novi maloprodajni centri

Na različitim stranama grada pripremaju se novi maloprodajni centri u obodnim naseljima Beograda. Završavaju se pripreme za otvaranje maloprodajnog parka u Zemunu, a u izgradnji je i prodajni centar na Zvezdari. Zemunski park biće otvoren tokom proleća, dok će centar na Zvezdari otvoriti vrata do kraja godine.

Prodajni park u Zemunu prvi je otvoreni maloprodajni centar u Beogradu, iako su ti koncepti već izgrađeni u nekoliko gradova Srbije. I ovaj beogradski je zapravo izgrađen još krajem 2013. godine, ali je otvaranje odloženo čitavih godinu dana. Vlasnik je izraelska „Mivne group“, inače ćerka firma „Fishman grupe“, a prema najavama park će konačno biti otvoren krajem maja.

Pored Novog novosadskog puta izgrađeno je 15.000 kvadrata komercijalnog prostora u konceptu „parkiraj i kupi“. Kao što smo ranije pisali, radi se o maloprodajnom parku koji se gradi u dve faze, a prema najavama vlasnika zainteresovani su da vrlo brzo krene realizacija druge faze. U drugoj fazi planirana je izgradnja dodatnih 15.000 kvadrata novog prodajnog prostora, a radovi bi mogli da počnu u narednih godinu dana.

Istovremeno teku radovi na još jednom maloprodajnom centru u obodnim naseljima. Na Zvezdari, uz same kule Istočne kapije grada, podiže se lokalni maloprodajni centar od 13.000 kvadrata bruto prostora. Planiran je kao kombinacija trgovine i usluga, a imaće i podzemnu garažu sa 200 mesta. Trenutno se završavaju radovi na temeljnim pločama i prve dve etaže projekta gde je završeno oko 70% pomenutih radova. Takođe je započeto izvođenje radova na termoizolaciji prvog nivoa, kao i početak radova spoljnih instalacija vodovoda i kanalizacije.

Investitor je izraelska kompanija „Aviv Arlon“, prepoznatvljiva po svom maloprodajnom parku u Pančevu. Rokovi ostaju nepromenjeni, pa se završetak radova očekuje u septembru, useljavanje lokala u oktobru – nakon čega sledi otvaranje tržnog centra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar