Beograd – Izvesno povećanje cena nekretnina

Tendencija povećanja vrednosti stambenog prostora se i dalje nastavlja, ocenili su predstavnici agencija za promet nekretnina.

Cene stanova po kvadratu kreću se u Beogradu od 750 pa do više od 2.500 evra, a agenti tvrde da ima manje stanova nego što je potrebno obrazlažući da veliki priliv domaćeg i stranog kapitala uslovljava porast cene stanova, posebno na atraktivnim lokacijama, bez obzira na veliku izgradnju.

Najtraženiji stanovi su u najužem centru grada koji se prodaju po ceni od 2.500 evra po kvadratu, navode agenti precizirajući da je vrednost pojedinih stanova na toj lokaciji i veća.

Cene stanova na Novom Beogradu su već slične onima u centru grada i kreću se oko dve hiljade evra po kvadratu, a porasla je i vrednost nekretnina u širem gradskom jezgru tako da se stan na Vračaru i Dorćolu prodaje od 1.800 do dve hiljade evra po kvadratu.

Potražnju, a samim tim i porast cena, zabeležili su i stanovi na Banovom Brdu i Košutnjaku i njihova cena iznosi oko 1.800 evra po kvadratu pa naviše.

Za stanove u izgradnji, sa građevinskom i upotrebnom dozvolom, koji su uknjiženi, a nalaze se na atraktivnoj lokaciji poput Dedinja, cena se kreće od 1.500 do 2.000 evra u zavisnosti od kvadrature, spratnosti i kvaliteta.

Najjeftiniji stanovi su u naseljima na krajnjem obodu grada poput Sremčice, Višnjice, Koteža, Padinske Skele, Kumodraža i Zemun Polja, a u agencijama kažu da je cena stanova na tim lokacijama nešto povoljnija, ali i da je potražnja manja.

Zainteresovani koji žele da budu vlasnici stana na nekoj od ovih lokacija moraju da izdvoje od 750 do 800 evra po kvadratu.

(B92)

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar