20.000 novih stanova u Beogradu

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je da bi se kroz projekat masovne gradnje stanova moglo izgraditi 20 hiljada novih stanova u Beogradu.

Njegovo ministarstvo i Privredna komora Beograda predložiće okupljanje građevinara, kako bi se pokrenula masovna stambena izgradnja u Beogradu, piše B92. Razlog za takvu odluku je, kako se navodi, direktan uticaj stanogradnje na veću proizvodnju i zapošljavanje u preko 30 industrijskih grana kao i stalno prisutna tražnja za stanovima.

"Građevina može na taj način prva da pokrene i ostale sektore privrede, uposli kapacitete, poveća zaposlenost radnika i obezbedi isplatu zarada", rekao je Mrkonjić.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković kaže da će do kraja avgusta komora organizovati sastanak celokupne građevinske operative - od proizvođača građevinskog materijala, građevinara, do izvođača završnih radova, na kome će Ministarstvo za infrastrukturu i komora predložiti da se formira konzorcijum za realizaciju projekta stanogradnje.

Projektom stambene izgradnje u Beogradu građevinska privreda, a verujem i Skupština grada, pokazaće i drugim gradovima u Srbiji kako se i u ovim kriznim vremenima proaktivnim menadžmentom može rešavati recesija u ovoj oblasti, i uopšte u privredi, naglasio je Janković.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar