“Geneks kulu“ niko neće

Propao i drugi pokušaj prodaje jednog od prepoznatljivih simbola srpske prestonice. Zainteresovanih kupaca po ceni od 15,6 miliona evra ni u ponedeljak nije bilo

I drugi pokušaj prodaje čuvene „Geneksove kule“ u Novom Beogradu je propao, jer zainteresovanih kupaca ni u ponedeljak nije bilo. Početna cena od 15,6 miliona evra za objekat od skoro 16.000 kvadrata, što je nešto manje od hiljadu evra po kvadratnom metru, nije bila primamljiva za investitore. S obzirom da je trenutna situacija na tržištu nekretnina u Beogradu veoma nepovoljna za vlasnike poslovnog prostora, jer ne mogu da nađu ni stanare ni kupce, nije iznenađenje što ova aukcija za „Geneksovu kulu“ nije uspela.

Kako za zakazanu licitaciju „Geneks kule“, koja je deo imovine preduzeća „Generaleksport“, nije bilo zainteresovanih, postupak će biti ponovljen kada Agencija za privatizaciju proceni da je za to najpovoljniji momenat.

Imovinsku celinu čine zgrada poslovnih usluga u ulici Narodnih heroja ukupne površine od 15.879,95 kvadrta, garaža u Beogradu od 6.445 kvadrata i adaptirani poslovni prostor u potkrovlju Stambene kule u Beogradu površine od 216,63 kvadrata. Za učešće na aukciji zaintersovani kupci su imali obavezu da uplate depozit od 1,56 miliona evra. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica, osim onih koja posluju u većinskom društvenom vlasništvu, oni koji prema preduzeću koje se prodaje imaju neizmirene obaveze, kao i fizičko lice koje je osuđivano, ili protiv koga se vodi postupak za krivična dela. Inače, na aukciji koja je bila zakazana početkom prošle godine početna cena je bila 20,8 miliona evra.

U do sada organizovanim prodajama imovine „Generaleksporta“ i ICG-a prodati su hotel „Kontinental“ u Beogradu, „Geneksovi apartmani“, energana i teniska hala u Beogradu kompanije „Delta ril estejt“ . Imovina „Geneksa“ na Kopaoniku - hoteli „Grand“ i apartmani „Sunčani vrhovi“ prodati su konzorcijumu koji čine „MK grupa“ i austrijska turistička grupa „Falkenštajner Miheler“. Kompanija „Generaleksport“ je u restrukturiranju od jula 2007. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar