VEČITA NEDOUMICA – kupiti svoj stan na kredit ili plaćati kiriju?

Mladi ste i došlo je vreme da se odvojite od svojih roditelja? Želite svoj novac da uložite u rešavanje stambenog pitanja i treba da donesete odluku koja opcija je bolja za vas – otplaćivati ratu kredita za svoj stan ili plaćati kiriju za život u tuđem stanu?

Nema podstanara koji se makar jednom u životu nije zapitao da li je plaćanje kirije uzalud potrošen novac, jer ni nakon niza godina provedenih u jednom stanu, ne postajete njegov vlasnik. Upravo zbog toga se danas sve veći broj ljudi odlučuje za kupovinu stana uz pomoć kredita. Iako je jedna od najbitnijih i najradosnijih odluka u životu, kupovina stana nije nimalo jednostavna, naročito ukoliko preferirate život makar u širem centru Beograda. Osim što su cene u centru prestonice izuzetno visoke, sami stanovi se često nalaze u svom izvornom stanju, te je za renoviranje stambenog objekta potrebno uložiti dodatni novac. U takvim situacijama, kupci su obično primorani da biraju stanove male kvadrature, a sve u cilju da budu što bliže „gradskom životu“.

Međutim, kada odluku o kupovini stana donosi mlada osoba spremna da zasnuje porodicu i započne porodični život, drugi kriterijumi za odabir nekretnine postaju važniji. Blizina parka ili reke, dečije igralište, veća kvadratura samo su neki od aspekata koji u takvim situacijama postaju bitni. Stanovi različite kvadrature, sa terasom koja gleda na Tamiš, sigurno parking mesto, blizina svih predškolskih i školskih ustanova, svega 14 kilometara udaljenosti od strogog centra Beograda, ali i neverovatna cena kvadrata od samo 700 evra su dobri razlozi zbog kojih morate da pogledate ponudu stambeno-poslovnog kompleksa Tamiš Kapija. Visokokvalitetni stanovi nalaze se na najprestižnijoj lokaciji u Pančevu, a pored odlične cene kvadratnog metra, troškovi života su znatno niži u odnosu na Beograd. U saradnji sa AIK bankom Tamiš Kapija vam nudi odličnu ponudu za kupovinu stana putem kredita.

Izdvajamo vam najbitnije informacije kod izbora banke i visine kredita:

Stambeni krediti za kupovinu nepokretnosti bez osiguranja kod NKOSK-a:

Minimalno učešće 20% (Banka može odobriti gotovinski kredit za finansiranje učešća). Učešće nije
neophodno u slučaju da je obezbeđenje po kreditu druga, prihvatljiva nekretnina
odgovarajuće vrednosti (visina kredita do 80% procenjene vrednosti nepokretnosti)
Bez troškova procene nepokretnosti koja je predmet kupovine
Nominalna kamatna stopa za kupovinu stambeno-poslovnog kompleksa: 6M EURIBOR*+ 4,00% (3,73%), godišnje, varijabilna
Rok otplate od 60 meseci do 360 meseci
Naknada za obradu kreditnog zahteva: 0,50% od iznosa kredita, fiksno, jednokratno
Odobravanje kredita bez obaveznog životnog osiguranja
Mogućnost udruživanja plata (solidarni dužnik može biti član porodice ili vanbračni partner)
Rata kredita može iznositi i do 60% ličnih primanja

*Vrednost 6M EURIBOR-a iznosi -0,27%, objavljen na dan 28.12.2017. i važi od 01.01.2018.godine.

**Troškovi koji padaju na teret korisnika, koji ulaze u obračun efektivne kamatne stope, a na čiju visinu Banka nema uticaja. Napominjemo da se radi o okvirnim (prosečnim) iznosima na koje Banka ne utiče, a koji zavise od taksi i naknada notara, Geodetskog zavoda, premija osiguranja osiguravajućih kuća i sl.

Obračun EKS-a je izvršen 13.04.2018. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar