BGnekretnine Newsletter br.6

U ovom broju:

Korak po korak do uknjižbe - Utvrdite status nepokretnosti u katastru

Utvrdite gde je lokalna služba RGZ-a koja je nadležna za upis prava na nepokretnosti

Nadležna služba je uvek ona koja obuhvata područje na kojoj se nepokretnost nalazi. Spisak svih centara i službi za katastar nepokretnosti, sa kontaktima, možete naći na internet stranici RGZ-a http://www.rgz.sr.gov.yu/rgz.

Utvrdite status nepokretnosti u katastru

Mogućnosti i način upisa prava na određenoj nepokretnosti zavise pre svega od njenog statusa u katastru nepokretnosti. Zato u drugom koraku utvrdite taj status, uvidom u stanje u katastru nepokretnosti, što se ostvaruje izdavanjem lista nepokretnosti (izvoda iz lista nepokretnosti ili prepisa lista nepokretnosti) ili neposrednim uvidom u evidenciju i dobijanjem usmenih informacija i objašnjenja od službenika RGZ-a.

Tek kada se utvrdi tačan status nepokretnosti u katastru, može se za konkretan slučaj utvrditi koje radnje treba preduzeti i koja dokumenta treba pribaviti u cilju željenog upisa.

Koje su obaveze kupca

Obaveza Kupca je da isplati celokupnu kupoprodajnu cenu na način i u rokovima dogovorenim sa Prodavcem. Uobičajeno je da prilikom zaključenja Predugovora, Kupac isplati 10% dogovorene kupoprodajne cene na ime kapare, a ostatak u dogovorenom roku. Kupac je u obavezi da plati i sudske takse za overu Predugovora, Ugovora, odnosno, Aneksa, transfer u ovlašćenoj banci, porez na promet apsolutnih prava kao i takse za prenos pretplatnih prava (PTT, EDB,...), kao i taksu za uknjižbu nepokretnosti na svoje ime, ukoliko su za to ispunjeni uslovi.

Najnovije u ponudi

Prostor za vašu reklamu

Sa preko 50.000 posetialca mesečno BGnekretnine.net pruža kvalitetnu platformu za vašu promociju. Vaša reklama na našoj posećenoj Internet prezentaciji može vam doneti samo korist. Nudimo vam mogućnost reklamiranja u vidu centralnog, ili preko manjih banera. Za bliže informacije obratite se na oglasi@bgnekretnine.net

Kako da postavite oglas

Na osnovu Vaših ličnih podataka koje ste naveli prilikom registracije (ime i prezime, e-mail adresa i kontakt telefon), zainteresovani kupci direktno, bez posrednika, stupaju u kontakt sa Vama.

Oglašavanje je potpuno besplatno, a uz osnovne podatke o lokaciji, tipu nekretnine, ceni, kao i ostalim karakteristikama (struktura, spratnost, telefon, terasa, lift i sl.), imate mogućnost objavljivanja detaljnog opisa nekretnine, kao i fotografija.

Osim osnovnih informacija o nekretnini, opišite kraj u kome se nekretnina nalazi. Potencijalni kupci su zainteresovani i za ulicu, blizinu škole i prodavnica, udaljenost od linija gradskog saobraćaja, da li je nekretnina na sunčanoj strani, postoji li u blizini park, i slično. Postavite i nekoliko fotografija spoljašnosti i unutračnjosti nekretnine, kao i same ulice, kako bi potencijalnim kupcima omogućili da stvore što precizniju sliku.

Zašto se oglašavati na našem sajtu

Kvalitetan marketing nekretnina je ključan za uspešnu prodaju. Jačanjem interneta kao medija, oglašavanje nekretnina putem interneta je poslednjih godina postao najefikasniji način oglašavanja nekretnina. Na sajtu BGnekretnine.net možete besplatno oglasiti svoju nekretninu, i direktno, bez posrednika, stupiti u kontakt sa kupcem. Uz osnovne podatke o lokaciji, tipu nekretnine, ceni, kao i ostalim karakteristikama (strukturta, spratnost, terasa, lift i sl.), imate mogućnost detaljnog opisa nekretnine, kao i fotografija.

O nama

BG nekretnine je najpopularniji sajt za "Nekretnine bez Posrednika". Mi smo i dalje prvi rezultat Google pretrage za kljucnu rec "nekretnine". Sve veci broj svakodnevnih poseta nasem sajtu vam garantuje da ce vas oglas videti veliki broj potencijalnih kupaca, cime u velikoj meri povecavate mogucnost da svoju nekretninu prodate po zeljenoj ceni, u sto kracem vremenskom roku.

Besplatno Oglasavanje

Mi Vam Nudimo mogucnost besplatnog oglasavanja Vase nekretnine na www.bgnekretnine.net.