BGnekretnine Newsletter br.8

U ovom broju:

Korak po korak do uknjižbe - Platite takse i naknade

Uz pripremljenu dokumentaciju, potrebno je platiti i republičku administrativnu taksu i odgovarajuće naknade. Kao dokaz o izvršenim uplatama nadležnoj službi RGZ-a predaju se original uplatnice. Prilikom podnošenja zahteva potrebno je predati dokaz o plaćenoj administrativnoj taksi, dok se naknada može platiti naknadno, u roku od 15 dana od dana dobijanja rešenja, kojim se dozvoljava upis.

Administrativna taksa u ovom trenutku (oktobar 2007.) iznosi 450,00 dinara, dok se visine naknada razlikuju u zavisnosti od vrste upisa. Primera radi, u ovom trenutku neke naknade iznose:

Za brisanje - ispis hipoteke ne plaća se naknada.

Kapitalna dobit

Kapitalna dobit je razlika između kupljene i prodate vrednosti nepokretnosti, i ona po Zakonu iznosi 20%. Obveznici kapitalne dobiti su lica koja su nepokretnost stekla posle 24.01.1994.godine. Dakle, svi koji su nepokretnost stekli po bilo kom osnovu pre navedenog datuma, nisu obveznici kapitalne dobiti.

Kapitalne dobiti su oslobođena lica koja su nepokretnost stekli ostavinom, znači, naslednici. Oslobađanje od kapitalne dobiti se vrši kupovinom druge nepokretnosti i to u roku od 1 godine.

Saveti stručnjaka

Imate nedoumice u vezi sa kupoprodajom nekretnina? Ukoliko imate pitanje iz oblasti prava, ili vam je potreban pravni savet u vezi sa kupoprodajom ili izdavanjem nekretnina, obratite se našem pravniku na pravnik@bgnekretnine.net. Odgovor će vam stići na e-mail adresu, i biće objavljen na našem sajtu.

Postanite deo našeg tima

Budite i vi deo pobedničkog tima – pridružite se OTP banci, Unicredit banci i ostalima koji su nas odabrali. Javite se našoj agenciji Httpool d.o.o. i počnite da se reklamirate na najposećenijem sajtu o nekretninama.

O nama

BG nekretnine je najpopularniji sajt za "Nekretnine bez Posrednika". Mi smo i dalje prvi rezultat Google pretrage za kljucnu rec "nekretnine". Sve veci broj svakodnevnih poseta nasem sajtu vam garantuje da ce vas oglas videti veliki broj potencijalnih kupaca, cime u velikoj meri povecavate mogucnost da svoju nekretninu prodate po zeljenoj ceni, u sto kracem vremenskom roku.

Vas banner na BGnekretnine

Sarađivali smo sa OTP bankom, sarađujemo sa Unicredit bankom, u toku je dogovor o saradnji sa EFG bankom... Ako i vi želite da se reklamirate na najposećenijem sajtu o nekretninama, javite se našoj agenciji Httpool d.o.o.

Httpool mreža servira različite formate bannera, koristeći DoubleClick tehnologiju koja vam pruža veliki broj mogućnosti za dosezanje definisane ciljne grupe na pravom mestu i u pravo vreme.

Besplatno Oglasavanje

Mi Vam Nudimo mogucnost besplatnog oglasavanja Vase nekretnine na www.bgnekretnine.net.