Zgrada Beobanke košta 4,8 mil. evra

Veći broj nekretnina u vlasništvu grada biće ponuđen zainteresovanima 30. oktobra. Početna cena kvadrata od 950 do 1.600, zavisno od lokacije i zatečenog stanja.

Od garsonjera do vila - tako se ukratko može tumačiti oglas grada Beograda, u kome se na javnu licitaciju nudi 17 nekretnina, koje su u njegovom vlasništvu.

Početne cene su od 950 do 1.600 evra po kvadratu, zavisno od lokacije i u kakvom su stanju nekretnine.

Prema rečima Slavice Savičić, sekretara Sekretarijata za imovinske i pravne poslove, poslednji dan za podnošenje prijave za javno nadmetanje je 22. oktobar. Do tog datuma zainteresovani mogu da obiđu i pogledaju oglašene nekretnine.

"Početne cene su usklađene sa onima na tržištu. Svaka nekretnina je uknjižena", objašnjava sagovornica.

Onaj ko se odluči za kupovinu, treba da uplati depozit u iznosu od 10 odsto od početne cene. Učesnici javnog nadmetanja koji nisu izlicitirali najvišu cenu, imaju pravo na povraćaj depozita u roku od deset radnih dana. Najpovoljniji ponuđač ključeve budućeg doma dobiće posle uplate kupoprodajne cene. Po principu "ko nudi više“, licitacija će biti održana 30. oktobra.

Najskuplja je zgrada na Zelenom vencu, veličine 8.300 kvadrata, od čega su 7.642 korisna. Nekadašnji soliter "Beobanke“ nudi se za 4.841.495 evra. Stan od 408 kvadrata i parcelom od 33,8 ari u Ulici Andre Nikolića na Topčideru i dve kućice u susednoj Stolačkoj ulici, ukupne površine 108 kvadrata i placom od 6,3 ara, po početnoj ceni prodaju se za 4.523.716 evra.

Na tržištu nekretnina, uvek su najinteresantniji stanovi male kvadrature. Sudeći po početnoj ceni, garsonjere i jednosobni stanovi biće zanimljivi potencijalnim kupcima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar