Zakup sobe u Beogradu od 50 do čak 300 evra mesečno

Najpovoljnije je sobu za stanovanje, tokom studiranja, iznajmiti na periferiji grada, dok cena mesečnog zakupa sobe u blizini fakulteta ide i do 150 - 200 evra.

Oktobar i nova godina studija na fakultetima širom Srbije samo što nisu. Vremena za traženje stanova u kojima će stanovati studenti ima još malo, pa ukoliko još uvek niste krenuli u ovaj poduhvat, savetujemo vam da to uradite što pre.

Niža kirija razlog što studenti iznajmljuju sobe

Analizirajući ovogodišnju potražnju za stanovima za zakup tokom studiranja, sve češće smo nailazili na mlade koji tragaju za zakupom sobe, a ne stana. Razloga za to je dosta, a kao najvažniji većina navodi nižu kiriju.

Osim kirije, većina studenata, naročito brucoša, želi da živi blizu fakulteta, pa se s obzirom na ograničen broj nekretnina na ovim lokacijama, zakup sobe nameće kao logično i jedino rešenje. Znajući to, vlasnici stanova, kao i oni koji izdaju sobe ili deo stana, veoma često drže prilično visoke mesečne kirije.

Lokacija najviše utiče na cenu

Cene po kojima se sobe izdaju zavise pre svega od lokacije na kojoj se nekretnina nalazi, a nakon toga i da li postoji zasebno kupatilo za podstanara ili ne, da li je dozvoljena upotreba kuhinje...

U zavisnosti od svega toga zakup sobe kreće se od oko 50 evra pa naviše. Najpovoljniji zakup sobe u Beogradu je na periferiji grada, pa se po ceni od 50 do 70 evra mesečno može iznajmiti soba na Medaku, Karaburmi, kao i na Mirijevu.

Naravno, ako je stan u kome se izdaje soba bliže centru grada i cena je veća. Tako je za sobu u širem centru Beograda, na Tašmajdanu potrebno izdvojiti u proseku od oko 110 do 140 evra.

Najskuplji mesečni zakup imaju oni stanovi, tj. sobe, koje se nalaze u samom centru Beograda, na Dorćolu, pa mesečna kirija zna da bude oko 200 evra, ali i više.

Skuplju kiriju imaju luksuzniji stanovi, u kojima vlasnici takođe daju sobe u zakup, često i čitav stan za nekoliko studenata, pa je cena sobe i oko 300 evra.

Ukoliko, prilikom pretrage oglasa, naiđete na oglas za izdavanje sobe i učini vam se da je cena prilično mala, najverovatnije je reč o sumi koju je potrebno izdvojiti samo za krevet, jer veoma često ljudi sobu iznajme i za dve osobe.

Sobe u centru Beograda veoma tražene

Iako su cene zakupa sobe u centru Beograda veće nego na ostalim lokacijama, potražnja je velika. Naime, za razliku od onih studenata kojima je prioritet da žive blizu fakulteta ima i onih kojima je, pored učenja, važan i noćni život, kao i dešavanja u gradu. Većina njih ne može da zamisli da stanuje na periferiji, naročito Beograda, jer oni brucoši koji dolaze iz manjih gradova navikli su da im je sve u centru grada, pa ne mogu da zamisle život na nekom udaljenijem mestu, iako su tamo nekretnine daleko povoljnije. Zato se pre odlučuju za zakup sobe u centru grada.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar