Za subvencionisane stambene kredite milijardu dinara iz budžeta

Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je ove godine iz budžeta Republike Srbije za potrebe subvencionisanja stambenih kredita izdvojena jedna milijarda dinara.

Tim novcem planirano je da se odobri blizu 1.700 subvencionisanih stambenih kredita, što odgovara očekivanom broju kredita u ovoj godini, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija, povodom pitanja građana o poslovanju Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK).

Dodaje se da je Ministarstvo finansija obezbedilo sredstva za nesmetano poslovanje NKOSK i u narednoj godini.

Kako se dosadašnji rad NKOSK obavljao pod nadležnošću Ministarstva finansija i privrede, sa razdvajanjem ministarstava došlo je do podele nadležnosti među njima.

Proces sukcesije među ministarstvima i definitivna podela nadležnosti po svim tačkama kada je reč o poslovanju NKOSK biće završeni u najkraćem mogućem roku.

S obzirom na to da su sredstva, kako za ovu, tako i za narednu godinu obezbeđena, Ministarstvo finansija i Ministarstvo privrede mole sve zainteresovane strane za strpljenje i razumevanje i uveravaju da će sve tehničke poteškoće biti što pre otklonjene, navodi se u saopštenju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar